Începe Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a

Începe Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a

Absolvenții claselor a VIII-a intră astăzi, în febra examenelor, pentru admiterea la liceu 2019-2020.

Pentru susţinerea examenului de Evaluare Naţională s-au înscris peste 154.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care aproximativ 3.500 de elevi brașoveni.

Prima probă scrisă la Evaluarea Naţională începe astăzi, 18 iunie, la Limba şi literatura română. Pe 20 iunie se va desfăşura proba scrisă la matematică, iar pe 21 iunie este programată proba la Limba şi literatura maternă.

Cum se desfășoară examenul

Proba începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele din cadrul Evaluării Naționale 2019 sunt monitorizate audio-video.

La examenul de Evaluare Națională 2019, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, culegeri, dicţionare, notiţe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, stick-uri de memorie, telefoane, tablete, ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete.

Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele interzise în sala desemnată de comisie în acest scop nu vor fi primiţi în examen. Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a prevede că toate cazurile de fraudă și tentativă de fraudă sunt sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1.

Alte articole:   Aproape 60% dintre pacienții infectați cu coronavirus, la Brașov, s-au vindecat

Când se afișează rezultatele

În data de 25 iunie (până la ora 12:00) vor fi afişate primele rezultate, procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor (între orele 14:00 și 20:00).

Între 26 și 28 iunie vor fi soluționate contestațiile, urmând ca în data de 29 iunie să fie afișate rezultatele finale.

În 12 iulie este programată repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Media obținută la acest examen reprezintă 80% din media de admitere la liceu, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII contează în proporție de 20%.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.