blog-logo

Rabla pentru electrocasnice. Marţi începe o nouă sesiune de înscriere în program

Rabla pentru electrocasnice. Marţi începe o nouă sesiune de înscriere în program

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că va lansa o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice care vor să-şi cumpere, la schimb, electrocasnice noi.

Instituția a anunţat că marți, 18 iunie, începând cu ora 10.00, se va da startul unei noi sesiuni de înscriere pentru programul “Rabla pentru electrocasnice”.

“Începând de marţi, 18 iunie 2019, ora 10.00, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice) vor deveni disponibile pentru noi înscrieri”, spun cei de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Fondurile sunt cele rămase necheltuite în prima sesiune. Atunci au fost emise aproximativ 125.000 de vouchere pentru peste 73.000 de beneficiari.

Alte articole:   Șoferii fără rovinietă riscă amenzi mai mari, din 20 august

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.

Valoarea voucherului

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;
  • b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;
  • c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;
  • d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;
  • e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);
  • f)300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;
  • g)400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.
  • h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+; i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.
Alte articole:   Cîmpeanu: Limba română “este foarte probabil” să fie probă separată, cu gramatică, la Bacalaureat 2027

Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/.

Foto: arhiva/a1.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.