blog-logo

Furtunile schimbă tipurile de riscuri ale poliței de asigurare a locuințelor

Furtunile schimbă tipurile de riscuri ale poliței de asigurare a locuințelor

Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei ar putea include acoperirea pagubelor produse de furtuni, până la finalul anului, au anunțat reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În prezent, asigurarea obligatorie acoperă trei riscuri asociate catastrofelor naturale: cele de cutremur, de inundaţii şi de alunecări de teren.

ASF lucrează la detaliile tehnice legate de noua modificare aflată deja în procedură de dezbatere parlamentară – a precizat vicepreședintele Autorității, Cristian Roșu. Acesta spune că introducerea noului risc nu va avea un impact asupra prețului poliției obligatorii de asigurare a locuințelor, dar că va contribui la creșterea semnificativă a gradului de acoperire al acestei asigurări, situat în prezent la 20 – 21%.

Alte articole:   Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia

Prețurile vor rămâne tot 10 euro şi 20 de euro, în funcţie de tipul de clădire, iar acoperirile vor fi tot la nivel de 10.000 de euro, 20.000 de euro, tot în funcţie de tipurile de construcţie.

Dublarea gradului de acoperire al asigurării obligatorii a locuințelor se va produce pe fondul conștientizării de către populație a faptului că deținerea unei astfel de polițe poate ajuta la acoperirea unei părți importante din pagubele produse de dezastrele naturale, spun asigurătorii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate