Ministrul Cuc, despre situația DN73

Ministrul Cuc, despre situația DN73

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a fost ferm în ceea ce privește situația lucrărilor pe DN73, el anunțând că va rezilia contractul cu firma constructoare, procedura fiind în derulare la CNAIR.

Ministrul spune că piața firmelor de construcție din România trebuie reîmprospătată și că nu trebuie să rămâne cu aceleași firme etern. „Din 2013 vedem că se perindă aceleași firme, ba din Spania, ba din Italia. Repet, nu am nicio problemă cu niciuna, dar dacă nu își fac treaba, nu putem să stăm. (…) Referitor la DN73, în momentul de față am văzut că s-a turnat un covor asfaltic în Râșnov. O să mai dureze 2-3 săptămâni până se fac procedurile. Ar fi bine să închidă casetele pe care le-au deschis. Ar fi un ultim gest pe care al putea să îl facă pentru a șterge rușinea pe care au generat-o ținând acest obiectiv timp de opt ani și nefăcând practic nimic la el. Avem un stadiu de 45%. Măcar atât poate să facă, să nu obstrucționeze traficul către Bran, pentru că este un drum turistic foarte important. Dacă nu o să facă acest lucru, mă rog, o să intre DRDP și o să lucreze în regie proprie, dar din discuțiile care au avut loc la sediul CNIAR, firma a spus că, înainte de rezilierea propriu-zisă, ei vor închide aceste casete”.

Contractul pentru modernizarea DN 73 Braşov – Piteşti a fost semnat în anul 2011, valoarea totală a proiectului, pentru care s-a obţinut o finanţare nerambursabilă europeană, fiind de 275,86 milioane de lei.

Alte articole:   Prețul benzinei a scăzut sub 5 lei / litru. Care este motivul

Lucrările au început în 19 mai 2014 şi ar fi trebuit să fie gata în 31 decembrie 2015, termen care nu a fost respectat, motiv pentru care investiţia a fost „fazată”, finanţarea fiind acum asigurată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.