blog-logo

La ce a fost folosită autospeciala SVSU a Primăriei Brașov

La ce a fost folosită autospeciala SVSU a Primăriei Brașov

În luna aprilie, edilii au prezentat o autospecială pentru Serviciul Voluntar petru Situații de Urgență, dotată pentru prima intervenţie şi cercetare. Mașina este prima dintr-un lot de trei, care a costat peste 500.000 de lei. 

Ambulanţă are semnalizatoare acustice și luminoase, aparate de respirat, mijloace pentru stins incendii. Vor fi cazuri în care nici nu va fi nevoie de intervenția acestei maşini speciale, ci doar să ajungă la locul incidentului şi să izoleze zona, să o semnalizeze sau sa o delimiteze cu benzi.

Celelalte două autospeciale sunt pentru stins incendii, una mai ales pentru zona Şchei. Vor fi dotate cu apă şi spumă și se vor putea alimenta cu apă din ori tip de sursă, dar vor putea fi folosite şi pentru descarcerare. 

Alte articole:   Peste 10% din unitățile școlare preuniversitare brașovene se află astăzi în scenariul roșu

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, autospeciala a fost folosită în diverse cazuri, precum căderi de țigle de pe imobile, deblocare de drumuri în urma prăbușirii copacilor uscați sau îndepărtarea unui roi de viespi care își făcuse cuib în fațada unui bloc.

Prima intervenție a avut loc în data de 8 mai, la Cimitirul eroilor din Primul și al Doilea Razboi mondial, pe strada Constantin Lacea, unde cetățenii au eclamat căderi de elemente de construcție și deteriorări ale împrejmuirii obiectivului. Au urmat intervenții pentru îndepărtarea de arbori căzuți din cauza vântului puternic, pe Jupiter, sensul giratoriu pe Bdul Griviței, Aleea După Iniște (unde un copac a căzut pe firele electrice).

Alte articole:   Lucian Bode: În acest an va fi inaugurat tronsonul de autostradă Râşnov – Cristian

Pe strada Rozelor, la nr. 57, un roi de viespi avea cuib făcut în fațada blocului, astfel că a fost blocat drumul și s-a utilizat sistemul de direcționare trafic și scara autospecialei. Deoarece roiul se afla la etajul al doilea, a fost solicitată autoscara de la ISU Brașov, SVSU asigurând intervenția cu un apicultor.

Pe strada C-tin Brâncoveanu nr. 64, unde se surpase terenul de sub carosabil, spre sfârșitul lunii mai, a fost utilizat sistemul de direcționare trafic și a fost adus un autocamion cu pietriș.

La începutul acestei luni, a fost folosită pompa electrică de pe autospecială, pentru evacuarea apei dintr-un canal din subsolul Primăriei (str. Eroilor nr.8).

Autospeciala Primăriei a mai fost utilizată și la acțiuni de prevenire. În data de 14 mai, s-a avut în vedere prevenirea incendiilor de pădure în zonele de grătare și picnic (la Pietrele lui Solomon, Lacul Noua, La Iepure), activitatea fiind desfășurată împreună cu Jandarmeria și Asociația Metropolitană Brașov – Custodele Muntelui Tâmpa. De asemenea, când și când, au fost organizate acțiuni de supraveghere a lăcașurilor de cult și la evenimentul „Junii Brașoveni” de la Pietrele lui Solomon, precum și la prevenirea incidentelor la Raliul Brașovului din weekend-ul trecut.

Alte articole:   Tezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021, iar olimpiadele ar putea avea loc online

De asemenea, autospeciala mai este folosiă la verificarea cursurilor de apă din oraș, în perioada avertizărilor meteo și hidrologice, punctele critice la inundații, starea digurilor, a stăvilarilor și a clapeților.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.