Au început lucrările de extindere a iluminatului public pe DN 13

Au început lucrările de extindere a iluminatului public pe DN 13

Au început lucrările de extindere a iluminatului public pe DN 13, tronsonul cuprins între pasajul Fartec și intersecția cu ocolitoarea municipiului. Proiectul face parte programul de investiții pentru modernizarea sau extinderea reţelei de iluminat pe mai multe străzi din Brașov.

Pentru realizarea acestor investiții, în urma unei licitații, Primăria Brașov a semnat cu S.C. Flash Lighting Services S.A., contractul cu nr. 226/30.07.2018, în valoare de 6.825.191,05 de lei, fără TVA, finanțare de la bugetul local.

,,Joi au început lucrările de extindere a iluminatului public pe DN 13, de la pasaj, până la ocolitoare. Este una dintre cele mai importante lucrări din acest pachet de investiții, DN 13 fiind singura ieşire din oraş fără sistem de iluminat public. Stâlpii vor fi amplasați în scuarul de pe mijlocul străzii, fiecare va avea două brațe, pentru fiecare sens de mers și, binențeles, corpurile de iluminat sunt cu tehnologie LED. Mai rămâne sectorul din DN 13, de la ocolitoare până la limita administrativă. Acest tronson l-am prins într-un alt pachet de lucrări, la care avem deja studiu de fezabilitate, iar acum pregătim documentația în vederea licitației de lucrări. Din programul de investiții pe care deja îl derulăm cu Flash-ul, s-au finalizat lucrările de modernizare și extindere pe următoarele străzi: Brazilor, Stejarului, Lacurilor, Bârsei, Iazului și Calea București, partea din dreptul Selgrosului, unde nu aveam iluminat“, a precizat primarul George Scripcaru.

DN 13, tronsonul cuprins între Pasajul Fartec și intersecția cu ocolitoarea, presupune introducerea a 2,4 km de rețea, amplasarea, pe axul drumului a 66 de stâlpi, cu două brațe, și a 122 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

Alte articole:   Întreruperi de curent în trei localități din județul Brașov

Lucrările de modernizare pe str. Bârsei au presupus amplasarea a 81 de stâlpi cu 81 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, pe str. Iazului au fost amplasați 12 stâlpi, 12 corpuri de iluminat cu tehnologie LED și 370 m de rețea, iar pe Calea București, tronsonul cuprins între Selgros şi Metro, pe partea dreapta, în direcţia de mers spre Bucureşti, au fost introduși 0,53 km de rețea, au fost amplasați 11 stâlpi și 11 corpuri de iluminat cu surse LED.

Până la sfârșitul anului vor trebui finalizate lucrările și la sistemele de iluminat pentru celelalte 7 străzi prevăzute în acest contract: Str.Oltului, Str. Someșului, Str. Brândușelor, Str. Ioan Slavici, Str. I. L. Caragiale, B-dul Victoriei, Aleea Tiberiu Brediceanu.

Se lucrează și la iluminatul trecerilor pentru pietoni

n acest an va continua programul nostru de îmbunătățire a iluminatului la trecerile de pietoni, astfel trecerile de pietoni de pe str. 13 Decembrie (5 treceri de pietoni), str. N. Iorga (3 treceri de pietoni), Calea București (zona bd. Saturn- str. Zizinului) 2 treceri de pietoni, bd. Saturn (5 treceri de pietoni), str. Hărmanului (3 treceri de pietoni), Calea Făgărașului (3 treceri de pietoni), str. Lungă (4 treceri de pietoni).

În anul 2018 s-au executat lucrări de montare stâlpi pentru iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni pe următoarele străzi: bd. Vlahuță – 2 treceri de pietoni, bd. Gării – 4 treceri de pietoni, str. A. Vlaicu – 3 treceri de pietoni, bd. Victoriei – o trecere de pietoni, str. Zizinului – 3 treceri de pietoni, b-dul Griviței – 3 treceri de pietoni, Calea Feldioarei – 3 treceri de pietoni, Piața Sfatului BNR – o trecere de pietoni, bd. Muncii – 2 treceri de pietoni, str. Carpaților – 4 treceri de pietoni, str. G. Doja – o trecere de pietoni, str. D. Anghel – o trecere de pietoni, Calea București, zona pasaj rutier- bd. Saturn, – 5 treceri de pietoni, Str. Lungă – o trecere de pietoni, str. M. Viteazu – o trecere de pietoni

Alte articole:   26 mai 2020 În județul Brașov 697 de persoane au coronavirus. În total numărul îmbolnăvirilor este de 18.429

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.