blog-logo

Lucian Pătrașcu: Trei șoferi de la RATBV au fost prinși băuți la volan. Solicit demisia conducerii !

Lucian Pătrașcu: Trei șoferi de la RATBV au fost prinși băuți la volan. Solicit demisia conducerii !

„Regia Autonoma de Transport Brașov (RATBV) are lacune serioase în zona de management. Drept dovadă sunt șoferii prinși în stare de ebrietate, la volan, în ultimele zile. Vorbim despre trei conducători auto depistați în stare de ebrietate de către polițiști, în doar două zile. Însă, potrivit presei locale, au mai existat astfel de cazuri și în trecutul apropiat, respectiv în ultimele luni”, spune Lucian Pătrașcu, președintele PSD Brașov.

cesta susține că este îngrijorător că vorbim doar despre cei depistați și testați de polițiști, pentru că există posibilitatea ca și alții să fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se fi urcat la volan, dar să nu fi fost testați.

„Dacă am discuta despre șoferi amatori ar fi altceva (deși nici în acest caz nu ar fi de trecut cu vederea), dar suntem în fața unor cazuri ce implică șoferi de autobuz, respectiv de cei care asigură transportul public la Brașov. Practic, călătorii își pun viața în mâinile acestor oameni. Nu mai spunem că șoferii au fost prinși la primele ore ale dimineții, atunci când autobuzele sunt pline de elevi, studenți. Cu alte cuvinte, acești șoferi au pus în pericol viața călătorilor, ceea ce este inadmisibil”, a mai adăugat Pătrașcu.

Alte articole:   Adrian Veștea va depune, miercuri, jurământul, la Aula Universității Transilvania

Liderul social-democrat susține că nu este pentru prima dată când la RATBV sunt probleme: „Să nu uităm că, anul trecut, pe un autobuz al municipalității rula reclamă la…un studio de VIDEOCHAT. Oare chiar așa am ajuns, ca pe mijloacele de transport în comun ale Brașovului să facem publicitate la… VIDEOCHAT? Mă întreb, ce fel de management se derulează la societatea RATBV?”

„Văd că reprezentanții administrației locale și județene vorbesc tot mai mult despre transportul metropolitan, desigur, asigurat de către RATBV. Cum să asigure transport de persoane în zona metropolitană când RATBV nu este în stare să transporte călătorii, în singuranță, pe străzile din municipiul Brașov? Din acest motiv și din multe altele, consider că directorul general George Mihai Cornea, trebuie să-și prezinte demisia. La o astfel de societate este nevoie clar de un management bun, nu de amatorism, nu de experimente. Am încredere că reprezentanții administrației locale vor lua măsurile care se impun și vor organiza concurs pentru posturile din conducere. Nu cred că trebuie să asistăm la o tragedie pentru a schimba conducerea, indiferent de instituție sau societate!”, a concluizonat Pătrașcu.

Alte articole:   COVID-19. 338 de pacienți internați în spitalele din Braşov, dintre care 27 la Terapie Intensivă!

De celaltă parte, managerul interimar al RATBV, George Cornea, a replicat: „În ultimii doi ani, de când sunt membru în Consiliul de Administrație al RATBV, societatea, împreună cu Municipiul Brașov, au depus, pentru finanțare și implementare, proiecte de 128 milioane de euro, mai mult decât în toată istoria cumulată a Regiei autonome a transportului în comun Brașov, lucru care se poate deja vedea pe străzi, iar evoluția va continua cu sosirea autobuzelor electrice. Pe de altă parte, de când sunt director general al RATBV, calitate pe care o am de două luni, au fost efectuate peste 600 de controale la alcool și colaborăm în contimuare inclusiv cu Poliția Rutieră, ceea ce este cu mult mai mult decât ceea ce s-a făcut înainte. Vă asigur că avem toleranță zero la alcool, așa cum am demonstrat”.

Alte articole:   Un brașovean a furat o bicicletă și a vândut-o ca să nu fie prins de polițiști

Referitor la publicitatea la care a făcut Pătrașcu referire, Cornea a adăugat: „Anul trecut, prin Consiliul de Adminsitrație, a fost schimbat regulamentul de afișaj pe autobuze și nu se mai permit astfel de reclame care contravin moralei societății noastre”. 

Distribuie dacă îți place!
  1. Asta citeste de pe hartie, ceea ce i se da, exact ca sefa lui? Nu de alta dar e vorba de doar 2 (doi) soferi. Cel de al treilea era pe un utilaj. Nu ca asta ar atenua gravitatea faptei.
    Cat despre conducerea RAT, sunt pacalici de-a lui Oprica. Inclusiv in CA.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.