10 milioane de lei, excedent din administrarea domeniului schiabil din Poiana Brașov. Unde se duc banii?

10 milioane de lei, excedent din administrarea domeniului schiabil din Poiana Brașov. Unde se duc banii?

Conform Legii privind utilizarea excedentului aferent instituţiilor publice finanţate în anul 2019 din bugetul Municipiului Braşov, a fost aprobată utilizarea excedentului anilor precedenţi pentru instituţiile publice finanţate în anul 2019 din bugetul Municipiului Braşov, care au înfiinţate activităţi finanţate integral din venituri proprii și din venituri proprii şi subvenţii.

Pe bugetul de venituri proprii, Municipiul Brașov derulează activitatea economică de administrare a domeniului schiabil din Poiana Brașov. Excedentul total in sumă de 12.820.505,82 lei provine din perioada 2012-2018, reprezentând diferența dintre veniturile încasate și cheltuielile efectuale pentru activitatea amintită.

După închiderea sezonului 2018-2019 și acoperirea integrală a cheltuielilor aferente, conducerea Primăriei propune Consiliului Local utilizarea sumei de 10.000.000 lei pentru finanțarea următoarelor obiective de investiții: sanie de vară în Poiana Brașov și extinderea domeniul schiabil – etapa II Poiana Brașov.

Primarul George Scripcaru a anunțat încă de la finalul anului trecut că se va ocupa de extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov spre Râșnov.

Va exista și o instalație de transport pe cablu și statii de îmbarcarea/ debarcare in Poiana Brasov și Râșnov. Logica acestei pârtii era ca lumea care vine pe autostradă, pe la Râșnov, să poată schia în zona sau să urce cu o viitoare telegondolă în Poiana Brașov. Până când se va face autostrada, noi ne apucăm de treabă, cu atât mai  mult cu cât pârtia este pe teritoriul a două unități administrativ teritoriale. Am discutat și cu cei de la Râșnov, iar ei sunt foarte interesați de această investiție”, a precizat Scripcaru în decembrie 2018.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap