Strada Narciselor va lega Sânpetru de Brașov

Strada Narciselor va lega  Sânpetru de Brașov

Strada Narciselor din Braşov va fi extinsă şi modernizată, fiind vizată prelungirea acesteia până în Sânpetru.

Proiectul se află deocamdată în stadiul incipient al studiului de fezabilitate care vizează întocmirea documentaţiei tehnice necesare lărgirii şi extinderii drumului, până la intersecţia cu DJ103 spre Sânpetru, cu traversarea variantei de ocolire a Braşovului, prin realizarea unui pasaj subteran sau suprateran.

Strada Narciselor va fi prelungită până la intersecți cu DJ103, printr-un pasaj rurtier al variantei de ocolire a Brașovului care străbate Nordul municipiului și face legătura cu DN11 Brașov-Bacău și DN 13 Brașov-Sighișoara.

Lungimea amplasamentului studiat de SF este de 2.830 de metri, lungime care cuprinde intersectarea cu varianta de ocolire a municipiului Brașov.

Pe o parte a străzii se va realiza un trotuar, iar pe cealaltă parte va fi o pistă de biciclete. De asemenea, se vor face amenajări peisagistice, spaţii verzi, pe ambele margini şi o intersecţie denivelată în zona de încrucişare cu Ocolitoarea Braşovului.

Pentru riverani va fi făcut şi un drum de exploatare, cu lăţimea de 5 metri, acostamente de câte 50 de centimetri fiecare pe ambele părţi, amenajare cu strat de balast şi un strat de piatră spartă.

Tronsonul comunei Sânpetru, cedat Brașovului

Terenurile pe care se va extinde drumul aparţin parţial municipiului Braşov şi parţial comunei Sânpetru, aceasta din urmă trecându-le în domeniul public al Municipalităţii Braşov pe perioada în care vor avea loc lucrările, după cum spune primarul Brașovului, George Scripcaru.

„Este un proiect foarte important pentru descongestionarea traficului de pe strada 13 Decembrie, alături de lărgirea acestei străzi şi realizarea pasajului hobanat de la Sala Sporturilor. După cum arată studiul de trafic pentru lărgirea 13 Decembrie, dar şi după cum se poate constata cu ochiul liber, o parte din blocajul acestei străzi este cauzat de rezidenăii din Sânpetru. Conform analizei Băncii Mondiale, Sânpetru a devenit localitate – dormitor, deoarece foarte mulţi dintre cei care s-au mutat în ultimii ani acolo îşi desfăşoară activitatea în Braşov, îşi aduc copiii la grădiniţele şi şcolile din Braşov, şi se retrag acasă la sfârşitul zilei. Soluţia alternativă pe care am identificat-o noi pentru accesul acestor cetăţeni spre şi dinspre Braşov este modernizarea străzii Narciselor, extinderea ei până la sensul giratoriu de la intrare în Sânpetru şi amenajarea unei treceri peste sau pe sub centura ocolitoare a Braşovului. Pe perioada derulării lucrărilor, tronsonul aflat pe teritoriu comunei Sânpetru este cedat Braşovului, pentru a putea face noi această modernizare. Sper să finalizăm cât mai repede evaluarea ofertelor şi firma care va câştiga să înceapă elaborarea acestei documentaţii, astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem toate datele necesare demarării acestui proiect“, a explicat primarul George Scripcaru.

Cinci firme interesate

Alte articole:   Tragedie la Voila! Tânăr mort electrocutat!

Pentru acest Studiu de fezabilitate cinci firme au depus oferte, respectiv SC Bomaco SRL București, SC Beta Cops SRL București, SC Romasco Concept SRL Bucureşti, SC ING Proiect Management SRL Târgovişte, SC Peiesi SRL Iaşi.

Valoarea estimată a contractului pentru realizarea Studiului de fezabilitate este de 478.279,60 lei fără TVA, care include și realizarea altor studii (cum ar fi studii de coexistență cu anumite obiective din zona traseului străzii Narciselor), obținerea de avize, autorizații, acorduri.

În urmă cu câteva zile, Primăria Brașov a semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) a legăturilor dintre Brașov și Cristian.

Foto: Facebook/Primaria Municipiului Brasov

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.