Strada Cucului, o nouă legătură între Brașov și Cristian

Strada Cucului, o nouă legătură între Brașov și Cristian

Primăria Brașov a semnat, în urmă cu câteva zile, contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) a legăturilor dintre strada Cucului și Șoseaua Cristianului, dar și legătura dintre str. Cucului și DN 73, în zona Ina Schaeffler.

Acest SF va completa studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Cucului, finalizat la începutul acestui an.

,,Este un proiect foarte important pentru noi, deoarece va asigura dezvoltarea zonei dintre Brașov și Cristian, va asigura un acces facil către platforma Măgurele și va reprezenta și o alternativă la DN 73. Avem deja un SF pentru modernizarea străzii Cucului, care va fi prezentat Consiliului Local pentru modificarea unor indicatori tehnico-economici, iar după finalizarea și a acestui SF, vom putea demara proiectul tehnic pentru această stradă, inclusiv legăturile cu Șoseaua Cristianului și cu DN 73, în zona Schaeffler”, a declarat primarul George Scripcaru.

Strada face legatura între intersecția dintre strada Cucului cu strada Bazaltului si sensul giratoriu, conform Plan amplasament racordare la Șoseaua Cristianului şi are următoarele caracteristici: lungimea străzii este de cca. 670,00 m; lăţimea părţii carosabile este de 7,00 m, trotuar pe o parte cu lăţimea de 1÷2,00 m, zonă verde pe ambele parti, în funcție de posibilități, pistă de bicicliști pe cealaltă parte cu lățimea de 2 m. Sensul giratoriu va fi reamenajat.

Alte articole:   Cinci noi decese din cauza coronavirusului au fost anunțate în România. Bilanțul ajunge la 1.253 de morți

Legătura cu DN 73 – Pasaj la nivel cu calea ferată, va face legătura între strada Cucului și DN73 conform Plan amplasament racordare la DN73.

SF pentru modernizarea străzii Cucului are o importanta speciala pentru decongestionarea traficului in zona cartierului Bartolomeu si accesul din Brasov la drumul National Brasov-Bran (DN73) si Brasov Sercaia (DN73A)
Se va imbunatati accesul la zona industriala Bartolomeu si se vor crea conditii pentru dezvoltarea urbanistica a zonei.

Lucrarile de modernizare implica frezarea imbracamintii asfaltice existente si pastrarea partiala a fundatiei existente de piatra sparta de 30cm grosime si realizarea de casete cu fundatie completa in zonele supralargite, peste care se astern straturile de mixturi asfaltice.

Durata de implementare a investitiei va fi de 25 luni. Durata de executie va fi de 18 luni calendaristice.

Esalonarea investitiei, valori fara TVA:
– anul 1: 32.266.317,66 lei, din care C+M: 19.853.348,12 lei
– anul 2: 20.058.242,64 lei, din care C+M: 17.787.364,87 lei

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov