Rămășițe umane și acte, găsite la poalele Munţilor Postăvarul, în zona localităţii Râşnov

Rămășițe umane și acte, găsite la poalele Munţilor Postăvarul, în zona localităţii Râşnov

Un craniu uman şi alte rămăşiţe au fost găsite, sâmbătă la poalele Munţilor Postăvarul, în zona localităţii Râşnov.

O echipă de salvamontişti şi una de jandarmi montani din Râşnov, care efectuau o acțiune de căutare a unui pompier de la ISU Mureş, dispărut în februarie, au fost cei care au descoperit rămășițele umane.

Echipajul format din cinci jandarmi montani şi doi salvamontişti au găsit, vineri, și acte, dar şi părţi din echipament, pe care le-au predat poliţiştilor, pentru cercetări.

Imediat după descoperirea macabră, la fața locului s-a deplasat un polițist criminalistic din Râşnov.

Rămășițele umane ar putea aparţine unui pompier al ISU Mureş, în vârstă de 37 de ani, care a dispărut pe munte la sfârşitul lunii februarie.

În 26 februarie, tânărul a răspuns la telefon şi a spus că este în drum către Vârful Omu, după care nu a mai revenit.

Potrivit șefului Jandarmeriei Brașov, actele și hainele trebuie analizate cu atenţie, pentru că sunt deteriorate, dar și cadavrul, care ar fi fost sfâşiat de animale.

„Misiunea este în cooperare cu Salvamontul. Sunt angrenaţi cinci jandarmi montani şi doi salvamontişti. A fost o persoană dată dispărută la sfârşitul lunii februarie, din judeţul Mureş. Ieri s-au găsit nişte haine şi nişte documente, dar sunt sfâşiate, iar astăzi s-au găsit părţi din corp, mai exact capul, dar după atâta timp trebuie să se facă analize pentru a se stabili cu exactitate cui aparţine. Misiunea de căutare continuă”, a declarat Radu Hegheduş, reprezentantul IJJ Braşov, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a confirmat că în zonă se desfăşoară căutări şi, din primele informaţii, se pare că trupul din care s-au găsit bucăţi ar fi fost dezmembrat de animale.

Alte articole:   VIDEO Ce spune Adrian Veștea despre scandalul Kadas - șeful IPJ Brașov

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.