Lucian Pătrașcu: Nu se poate ca un membru din CA-ul Companiei Apa să încaseze peste 3.500 de lei lunar!

Lucian Pătrașcu: Nu se poate ca un membru din CA-ul Companiei Apa să încaseze peste 3.500 de lei lunar!

Risipă pe bani publici la Brașov, cu largul concurs al Primăriei și al Consiliului Județean, acuză Lucian Pătrașcu, președintele organizaiei municipale a PSD Brașov și secretar de stat în Guvern.

„De ani buni, instituțiile subordonate celor două instituții își bat joc de banii brașovenilor. Pe lângă faptul că randamentul și performanța acestora lasă de dorit, membrii din Consiliile de Administrație sunt recompensați regește pentru câteva ore de prezență la ședințe. S-a ajuns astfel încât, la Compania Apa, un membru al Consiliului de Administrație să încaseze în jur de 3.500 de lei lunar. O sumă incredibil de mare având în vedere salariile din România”, precizează Pătrașcu.

Alte articole:   Candidații ALDE Brașov susțin reducerea taxelor și impozitelor locale

Unii brașoveni cu studii superioare lucrează zi de zi pentru 2.000-3.000 de lei lunar, în timp ce la instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului Județean Brașov se  încasează această sumă în câteva ore.

„Nu este corect față de cetățenii acestui oraș! Nu putem să acceptăm această bătaie de joc la nesfârșit! Trebuie oprită sifonarea banilor publici! Să nu mai spunem că, în ultimii ani, în loc să avem performanță la aceste societăți, mai mult avem pagube. Străzile orașului sunt inundate la orice ploaie mai consistentă, la robinete curge apă cu mâl, dar șefii încasează indemnizații de mii de lei. Credeți că merită acești bani la un astfel de management? Aceeași situație o întâlnim și la alte instituții cum ar fi: RIAL sau RATBV, doar cu sume mai mici. Nici aici nu iese în evidență calitatea managementului. Îi vedem pe șefii Consiliului Județean și pe cei din Primăria Brașov că se plâng de lipsa banilor, dar, în același timp, fac risipă”, acuză liderul social-democrat.

Alte articole:   Elicopter SMURD solicitat pentru salvarea unui turist din Munții Făgăraș (Video)

Din acest motiv, consilierii locali PSD vor propune în plen eliminarea acestor indemnizații de la Consiliile de Administrație.

„Nu se poate să fii o dată angajat la stat, unde să primești un salariu uriaș și, în același timp, să mai încasezi și indemnizație de peste 3.000 de lei pentru participarea o dată sau de câteva ori pe lună la o ședință. Aceste indemnizații trebuie să fie simbolice, indiferent de instituția de care vorbim. Sunt convins că, în urma declarațiilor mele, vor fi mulți politicieni supărați și nemulțumiți, dar aceasta este realitatea și trebuie să spunem STOP acestui mod de risipire a banului public!”, a concluzionat Pătrașcu.

Distribuie dacă îți place!
  1. Catalin Leonte 10 iunie 2019, 3:42 PM

    În urma cu câteva luni Mihai Mohaci propunea scăderea prețului la metrul cub de apa și recalcularea prețului pentru apa pluviala și cea deversat la canal, care este foarte sus. Din păcate consilierii locali strălucesc prin lipsă.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate