De ce sunt românii înnebuniți după SUSHI?

Sushi este o mâncare tradițională japoneză care se bucură de o popularitate crescută în România, în ultimii ani. Acest lucru nu este de mirare, căci preparatul nu numai că este gustos, dar este și deosebit de sănătos.

Fie că ai încercat deja sushi sau încă ești curios, iată tot ce trebuie să știi despre minunatul preparat venit din Japonia.

Ce este Sushi-ul?

Sushi înseamnă, pe scurt și în esență, pește crud servit alături de orez cu bob scurt. Adesea, amestecul este rulat în foi subțiri de alge, numite „nori”.

Originile acestui preparat vin tocmai din secolul VIII, din Sud-Estul Asiei. Pe atunci, niponii păstrau peștele comestibil fermentându-l în orez cu sare. Ulterior, ei aruncau orezul și consumau doar peștele. Acest fel de sushi era cunoscut drept „narezushi”.

Peste ceva timp, oamenii au început să consume și orezul alături de pește, acest preparat purtând numele de „namanare”.

Alte articole:   Mesaj către alegătorii de stânga, pentru cei care au o latură socială și care au dat dovadă de bunătate și respect

A treia formă de sushi, cea pe care o cunoaștem astăzi, este denumită “haya-zushi” Aceasta a fost inventată când japonezii au dorit ca peștele și orezul să poată fi consumate simultan, dintr-o mușcătură.

Ce conține acest preparat?

Dacă sushi-ul clasic, așa cum îl consumau japonezii demult, conținea doar pește, orez și sare, în prezent există foarte multe sortimente delicioase. Descoperă-le mai jos pe toate și comanda sushi in Bucuresti, dacă vrei sa te convingi.

  • Maki

Acest sortiment este cel la care se gândește toată lumea când vine vorba despre sushi. Este clasica „ruladă”, unde orezul și umplutura sunt înfășurate în foi de alge.

Unele dintre cele mai cunoscute maki sunt Philadelphia Roll (cu somon, avocado și cremă de brânză), Tiger Roll (cu avocado, creveți tempura, castravete și icre) și Crunch Roll (ton picant, alge crocante și tempura).

Alte articole:   Explozie puternică, în această dimineață, în Brașov

Pe lângă maki, există și uramaki. Acest fel de sushi are exact același aspect și ingrediente similare, numai că orezul este poziționat în afara ruladei, peste foaia din alge.

  • Nigiri

Acest tip de sushi implică un pat de orez, peste care este așezat peștele. Toppingul diferă de la caz la caz. Poate fi somon, ton, crab, crevete, țipar, caracatiță sau calamar.

Este un preparat simplu, care îți permite să savurezi gustul autentic și pronunțat al peștelui.

  • Sashimi

Probabil că acest nume îți este deja cunoscut. Este vorba despre acel sushi fără orez, care conține doar pește, de obicei crud.

Cele mai populare sashimi sunt Ahi (ton), Aji (macrou spaniol), Hirame (halibut), dar și Ikura (icre de somon), Iwashi (sardine) și Uni (arici de mare). Dacă nu îți place peștele crud, poți încerca variante de sashimi cu pește gătit, precum Ebi (creveți Tiger), Anago (țipar de apă sărată fiert sau pane) sau Kani (crab).

  • Temaki
Alte articole:   Petiție online după tragedia produsă zilele trecute pe DN1, la ieșire din Făgăraș spre Brașov

Sushi-ul sub formă de temaki reprezintă un con din alge umplut cu diferite ingrediente. Acesta este rulat manual și conține orez în interior, precum și diferite tipuri de pește și legume.

Pe lângă ingredientele deja menționate, în sushi se mai folosesc și tofu, edamame, morcov ras, semințe de susan alb și negru. Există și variante vegetariene de sushi, în care peștele este înlocuit cu o abundență de legume și sosuri delicioase.

Cum mănânci corect sushi?

La fel ca în cazul oricărui preparat iconic internațional, există câteva reguli stricte de servire și în cazul sushi.

Acesta este considerat „finger food”, adică o mâncare ce se poate consuma dintr-o singură mușcătură. Sushi se mănâncă, în principal, cu mâna. Cu toate acestea, dacă ai experiență în folosirea bețișoarelor, le poți folosi și pe acestea.

În final, dacă mergi într-un restaurant asiatic și comanzi sushi, în niciun caz nu folosi lingura sau furculița și nu tăia bucata de sushi. Servește-o dintr-o singură îmbucătură și bucură-te de savoarea aromelor!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate