Ce seturi de analize sunt recomandate primăvara?

Ce seturi de analize sunt recomandate primăvara?

Analizele periodice reprezintă primul pas în menținerea unui organism sănătos. Indiferent dacă ai avut sau nu probleme medicale în perioada anterioară, specialiștii recomandă ca femeile să efectueze primăvara câteva teste de rutină. Și asta deoarece în sezonul rece lipsesc vitaminele și mineralele, căldura soarelui și activitatea fizică.

Orice deficiență poate să genereze complicații în corp. Variațiile de temperatură au un rol esențial în păstrarea sănătății, iar disconfortul fizic și psihic poate să apară odată cu venirea primăverii. De altfel, un nou sezon presupune mai multă mișcare sau adoptarea unor obiceiuri benefice pentru dietă, așa că este necesară evaluarea modului în care ne simțim. Iată care sunt examinările esențiale pentru o femeie pe perioada primăverii.

Consultul ginecologic

Chiar dacă reprezintă un motiv de anxietate, vizita la medicul ginecolog trebuie efectuată o dată la șase luni sau măcar anual. Pentru a transforma experiența într-un plăcută, alege un medic în care să ai încredere, pregătește-ți o listă cu întrebări și fii gata de consult!

Nu uita că cel mai bun tratament este cel pe care poți să îl eviți și că ești responsabilă de propria ta sănătate. Descoperirea timpurie a afecțiunilor ginecologice te ajută să elimini complicațiile de mai târziu, așa că este extrem de important să îți faci o rutină din a merge periodic la control.

Alte articole:   DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19

Ecografia mamară (unilaterală și bilaterală)

Trebuie să știi că un consult ginecologic este completat de examenul sânilor. Pe lângă verificarea senologică, sunt indicate și investigații imagistice în cazul femeilor sub 40 de ani, cele gravide sau care alăptează. Astfel, pot fi identificate inflamații ori infecții mamare acute, afecțiuni sau diferite traumatisme.

Ecografia se efectuează cu ajutorul ultrasunetelor, este o procedură neinvazivă, nu iradiază și poate fi efectuată indiferent de perioada ciclului menstrual. În anumite cazuri, ecografia sânilor poate fi realizată în completarea mamografiei, pentru stabilirea unui diagnostic exact.

Examenul bacteorologic de secreție vaginală

Orice femeie trebuie să știe dacă suferă de o eventuală infecție vaginală sau altă afecțiune care îi creează disconfort. Cea mai simplă modalitate de a te asigura că ești sănătoasă o reprezintă efectuarea unui examen al secreției vaginale.

Testul este recomandat ca control de rutină sau atunci când apar scurgeri vaginale abundente, cu miros neplăcut, usturimi, mâncărimi, sângerări în afara perioadei de menstruație. De asemenea, este indicată o examinare bacteorologică și dacă consistența secreției este apoasă sau grunjoasă, în situația unei culori alb-verzuii sau gri-albicioase ori atunci când apare o durele locală după urinat.

Testarea secreției vaginale poate fi inclusă în consultul ginecologic sau efectuată oricând, la cererea pacientei.

Testul HALO Papanicolau pentru sân

Examinarea sânilor în vederea depistării cancerului mamar este esențială pentru orice femeie. În timp ce examinarea Babeș-Papanicolau este indicată pentru detectarea problemelor colului uterin, testul HALO Papanicolau permite identificarea precoce a modificărilor apărute la sâni. Acest test de screening la sâni este util în depistarea cancerului mamar și e indicat și femeilor care nu prezintă simptome deoarece pot fi grupate în diferite categorii de risc de a dezvolta boala.

Alte articole:   O fabrică olandeză din Codlea dă afară un angajat că s-a infectat cu coronavirus. Mai mult, îl amenință cu judecata!

Fiecare persoană este unică, de aceea se recomandă o supraveghere de rutină. Testul HALO este o metodă automatizată și rapidă care se efectuează colectând un fluid din mamelon printr-un dispozitiv care se aseamănă cu pompa de sâni utilizată de femeile ce alăptează. Este un procedeu non-invaziv, care nu durează mai mult de câteva minute. Însă, siguranța și sănătatea sunt mult mai importante, așa că investigația este binevenită.

Controalele periodice sunt esențiale pentru diagnosticarea timpurie a anumitor afecțiuni. În anumite situații, un examen medical simplu poate conduce la rezolvarea mai rapidă și mai eficientă a problemelor sau îți poate salva viața.

Dacă nu ai luat în considerare efectuarea unor analize primăvara aceasta și testele medicale îți afectează bugetul, solicită un credit cu buletinul de la Viva Credit și efectuează toate investigațiile necesare. Acordă atenție corpului tău și amintește-ți că sănătatea nu trebuie să aștepte atunci când ai la dispoziție opțiuni variate, mai ales dacă motivele amânării sunt doar de ordin financiar.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov