blog-logo

Scripcaru i-a cerut ministrului Educației să dea CSS Brașovia și Clubul elevilor în administrarea Primăriei

Scripcaru i-a cerut ministrului Educației să dea CSS Brașovia și Clubul elevilor în administrarea Primăriei

La întâlnirea de sâmbătă, de la Aula Universității Transilvania, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă”, primarul George Scripcaru i-a solicitat ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să dea în administrarea administrațiilor locale baza sportivă de la CSS Brasovia și Clubul elevilor.

Am transmis o adresă încă de acum doi în acest sens și nu am primit nicun răspuns. Acestea sunt la Ministerul Educației și stau într-o paragină totală și noi nu putem investi. Nici nu îi ajută, dar nici nu mor. Ar fi o soluție foarte bună să fie tranferate din domeniul public al ministerului în cel al orașului, să le integrăm în structura sportivă municipală. Știm cu toți cum arată baza sportivă a CȘS Brașovia din Bartolomeu, care se degreadează pe zi ce trece. Și Clubul Elevilor este în aceeași situație. A spus că urmează să se stabilească la nivel de Guvern treaba asta, acum să vedem când se va întâmpla acest lucru”, ne-a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Un alt subiect abordat de primar a fost legat de școlile profesionale, pe tru care s-a solicitat includerea acestor în rețeaua educațională, demer făcut în urmă cu 2 -3 ani la minister, dar rămas fără răspuns.

„Doamna ministru ne-a spus că se bucură pentru ceea ce am făcut la Brașov și că suntem un model care va fi preluat de toată lumea la nivel național, iar în perioada imediat următoare se va stabili legislativ înființarea și fucnționarea școlilor duale. Am solicitat urgentarea acestor demersuri pentru că dezvoltarea reșelei de școli duale va rezolva problemele de pe piața muncii. Am tranmis că este, de asemenea, necesară corelarea pieței muncii cu educația, pentru că tinerii termină o școală și nu au unde să se angajeze în domeniul în care s-au perfecționat”, a precizat Scripcaru.

Alte articole:   Moș Nicolae, așteptat de copii în această seară. Curiozități despre Sfânt. Cum a apărut legenda și ce obiceiuri sunt

Primarul Brașovului i-a mai solicitat ministrului să organizeze târguri în țară, prin care să se prezinte infrastrucutara de învățământ din România, pentru ca foarte mulți copii și părinți nu cunosc oferta din tară.

„Ne bucurăm că vin Universități dn străinătate și fac târguri și își prezintă ofertă, apoi ne plângem că ne pleacă copii, dar nu se știe oferta de educație din România, pentru că avem și în țară universități foarte bune”, a afirmat Scripcaru.

Distribuie dacă îți place!
  1. In nici un caz nu recomand Universitatea Transilvania din Brasov. Dragi parinti, nu va lasati inselati de povestile primarului. Oferiti-le copiilor vostri un viitor, nu ii stricati la Brasov. In Romania singurele universitati cat de cat acceptabile sunt la Bucuresti si Cluj. Calitatea lectorilor/profesorilor de la Universitatea Transilvania este foarte scazuta ( acest aspect a fost sesizat de foarte multe organiatii nationale si internationale si anume ca lectorii/profesorii/ conferentiarii de la Unibv au mari lipsuri la categoria competente pedagogice) Nu degeaba pe plan national Universitatea Transilvania ocupa locul 30 iar in plan international nu se ragaseste in nici un clasament. Sunt absolventa al acestei universitati, dar masteratul am ales sa il fac in alta parte, deoarece am dorit sa am o sansa mai buna pe piata muncii. Si bine am facut. Practic la aceasta „universitate” esti pus sa memorezi aspecte teoretice si atat. Este foarte politizata in care cuvantul meritocratie nu exista. Ganditi-va bine inainte sa va trimiteti copii acolo.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate