Scripcaru anunță investiții de jumătate de miliard de euro: un spital regional și cea mai mare sală polivalentă din România

Scripcaru anunță investiții de jumătate de miliard de euro: un spital regional și cea mai mare sală polivalentă din România

Cea mai mare sală polivalentă din România se va construi la Brașov, investiția ridicându-se la 20 milioane euro, din fonduri proprii ale primăriei, a anunțat sâmbătă primarul Brașovului, George Scripcaru, care a adăugat că orașul va avea și un spital regional, proiect de 450 milioane euro.

„În ceea ce privește spitalul regional, aici lucrurile sunt avansate, avem studiul de prefezabilitate care va fi gata în 14 iunie. Ne-am întâlnit cu consultanții cu care lucrăm din partea BERD. Avem și un acord pentru studiul de fezabilitate care va fi finanțat în integralitate de către BERD, nerambursabil. După ce avem studiul de fezabilitate, împreună cu BERD avem trei variante la care ne raportăm. Infrastructura și aparatura înseamnă vreo 450 milioane euro”, a declarat sâmbătă primarul Brașovului, George Scripcaru, la un eveniment organizat sâmbătă la inaugurarea locului de relaxare de la Lacul Noua.

„Apoi, tot cu consultanții BERD vom identifica sursele de finanțare pentru spital, pe trei variante: fonduri accesabile, parteneriat public-privat, investitor privat pentru construcție, iar mentenanța să fie făcută de o companie privată, iar partea de sănătate să țină de sectorul public„, a adăugat el. Spitalul va avea până în 900 de paturi.

„Avem 18 hectare de teren în proprietatea municipalității, avem Planul Urbanistic Zonal executat, lucrăm acum la utilități, apă, gaz, canalizare, infrastructură ca parte de acces”, a menționat primarul.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

El afirmă că până la finalul anului sau până în primăvara anului viitor va fi finalizat studiul de fezabilitate, care va sta la baza proiectului tehnic. În plus, la Brașov se va construi și cea mai mare sală polivalentă din România.

„Lucrăm în momentul de față cu compania care a câștigat pentru prima parte de proiectare a unei săli polivalente cu 12.000 locuri. Va fi practic cea mai mare sală polivalentă din România„, a spus George Scripcaru. Investiția se ridică la 20 milioane euro, din fonduri proprii, precizează edilul.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.