Firmele din Brașov pot face declarații de mediu online pe www.imediu.ro

Firmele din Brașov pot face declarații de mediu online pe www.imediu.ro

iMediu este platforma online unde firmele din Brașov pot face registrul de evidență a gestiunii deșeurilor. Legislația aflată în vigoare obligă companiile care generează deșeuri să predea deșeurile unui operator autorizat, să întocmească o evidență cronologică a cantității, naturii, originii și, după caz, a destinației, a frecvenței, a mijlocului de transport, a metodei de tratare, precum și a operațiunilor de valorificare/eliminare a deșeurilor generate pe amplasament.

Această evidență trebuie raportată în fiecare an pe suport hârtie și în aplicația online SIM în formatul solicitat de Agenția pentru Protecția Mediului.

Astfel, iMediu este platforma care nu face decât să simplifice procedura de respectare a acestei legi, venind în întâmpinarea firmelor cu soluții online, practice și rapide. Mai exact, companiile au posibilitatea de a salva timp pentru alte activități mai importante, reducând din responsabilități.

Firmele din Brașov pot beneficia de serviciile acestei platforme doar dacă își creează un cont și aleg unul dintre abonamentele oferite, în funcție de nevoile acesteia. Abonamentele pot fi de bază, de bază plus consultant dedicat, de bază plus consultant dedicat și întocmirea declarațiilor referitoare la ambalaje.

Un avantaj în plus pe care platforma îl pune la dispoziție este faptul că aceasta este dedicată tuturor tipurilor de deșeuri, neținând cont de natura acestora. Deci, orice firmă poate apela la serviciile oferite de iMediu.

Alte articole:   Orțan: Guvernul României a îngropat proiectul spitalului regional de la Brașov

Iată cei trei pași care trebuie urmați:

  1. Crearea unui cont pe platformă;
  2. Declarare deșeuri în fiecare lună;
  3. Emiterea documentelor.

Principalele servicii pe care iMediu le oferă sunt: întocmirea registrelor de evidență a deșeurilor, întocmirea și depunerea declarațiilor la Administrația Fondului pentru Mediu, întocmirea raportărilor, depunerea acestora la Agențiile de Protecția Mediului, elaborarea chestionarelor statistice și înregistrarea în Sistemul Integrat de Mediu și raportarea în aplicație SIM la termenul stabilit. Datorită experienței dobândite de-a lungul timpului și a profesionalismului specialiștilor, platforma iMediu garantează companiilor din Brașov evitarea amenzilor și sancțiunilor la controlul de mediu, indiferent de tipul deșeurilor declarate. Cum? Prin doar câteva click-uri!

Primul pas pe care iMediu îl face spre îndeplinirea promisiunii făcută utilizatorilor este reprezentat de întocmirea registrelor de evidență a gestiunii deșeurilor, apoi identificarea obligațiilor de plată la Fondul pentru Mediu, care sunt întocmite lunar și depuse în termenele legale.

Cel de-al doilea pas făcut de platformă poate include mai multe servicii pe care le poate pune la dispoziția utilizatorilor: întocmirea raportărilor lunare, semestriale sau anuale și transmiterea lor în timp util către APM, ANPM, AFM, DSV.

În ceea ce privește ultimul pas, platforma iMediu elaborează chestionarele statistice privind generarea și gestionarea deșeurilor și raportarea lor către autoritățile competente de protecție a mediului atât pe suport hârtie, cât și online în aplicatia Agenției Naționale pentru Protecția Mediului – denumită SIM (Sistemul Integrat de Mediu).

Alte articole:   A început testarea națională anti-COVID. Când vom afla câţi români au fost infectaţi

Mai mult decât atât, platforma online destinată serviciilor de mediu oferă posibilitatea descărcării documentelor necesare din contul de client. Astfel, utilizatorii au acces rapid la actele de care au nevoie.

Tipurile de firme cu care iMediu a interacționat până acum și care se regăsesc în portofoliul acesteia sunt:

  • Service-uri auto;
  • Tipografii;
  • Unități medicale;
  • Farmacii;
  • Restaurante și fast-food;
  • Comerț și distribuție.

Așadar, dacă dețineți o afacere în Brașov și credeți că respectarea acestei legi implică prea mult timp, puteți apela la platforma online iMediu care vă scapă de grija controalelor și de responsabilitățile obositoare.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.