Cu ENGIE, elevii brașoveni învață despre energie, cu tehnologia VR

Cu ENGIE, elevii brașoveni învață despre energie, cu tehnologia VR

350 elevi de clasa a IV-a din școli din județul Brașov au parte de o experiență unică de învățare, cu ajutorul realității virtuale, oferită de către ENGIE, furnizor de gaze naturale, electricitate și servicii energetice.

Prin intermediul programului educațional „Întâlnire cu energia”, elevii descoperă lumea energiei, cu ajutorul a două personaje fantastice, Metano și Electro. Aceștia îi învață pe copii tot ceea ce trebuie să știe despre gazul natural și energia electrică, precum și cum să se ferească de eventualele pericole. Copiii pot chiar să viziteze lumile lui Metano și Electro, prin intermediul realității virtuale.

Prin intermediul a două aplicații, vizualizate cu ochelarii VR, copiii descoperă cele două lumi ale lui Metano și Electro și parcurg, într-un rollercoaster, drumurile gazului natural și al energiei electrice, de la sursă și până în case. De asemenea, copiilor li se prezintă cum trebuie să reacționeze în cazul în care se pot confruntă cu o scurgere de gaze sau un scurtcircuit – și sunt îndrumați să urmeze pașii necesari pentru a ieși din casă în siguranță.

Programul „Întâlnire cu energia”, aflat la ediția a XIII-a, este desfășurat de către ENGIE, în parteneriat cu asociația Hands Across Romania și Ministerul Educației Naționale.

Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul s-a adresat unui număr de peste 38.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 170 de voluntari, angajați ai companiei s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.200 de ore de voluntariat.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Persoane lovite de mașină, la Făgăraș
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.