blog-logo

„Brașov Reciclează”. Peste 50 de tone de deşeuri electrice, colectate de la brașoveni

„Brașov Reciclează”. Peste 50 de tone de deşeuri electrice, colectate de la brașoveni

În cadrul campaniei „Brașov Reciclează”, care s-a desfășurat în luna mai, brașovenii au demonstrat, mai mult decât în orice altă campanie de acest gen, că îi preocupă protejarea mediului şi au depăşit orice aşteptări, în ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri de echipamente electrice şi electronice colectată, aceasta fiind dublă faţă de cea colectată, de exemplu, în campania anterioară, din anul 2018.

Braşovenii s-au debarasat de 53.245 de kg (53 de tone, comparativ cu 27 de tone colectate în campania din octombrie 2018) de deşeuri electrice, atât in timpul campaniei cât şi în săptămânile următoare acesteia.

Cele 15 puncte de colectare amplasate în timpul campaniei au fost vizitate de peste 1.000 de braşoveni care au adus deşeuri electrice şi au participat al tombola cu premii.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - O nouă strategie UE de combatere a criminalității organizate

De asemenea, alţi 423 de braşoveni au solicitat serviciul de preluare de la domiciliu. Caravana ECOTIC (vehiculul de informare şi conştientizare marca ECOTIC) a atras peste 4.000 de vizitatori în săptămâna cât a staţionat în Braşov.

Totodată, prin acest proiect, la începutul lunii mai, Caravana ECOTIC a organizat şi acţiuni de informare în cadrul unor licee brașovene.

Campania a fost derulată de către Asociaţia ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Eco Civica Center şi Colegiul Tehnic Mircea Cristea și a vizat colectarea Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate