blog-logo

Manifestări militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, la Făgăraș

Manifestări militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, la Făgăraș

Pe 6 iunie, cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită în fiecare an de Înălțarea Domnului, în municipiul Făgăraș vor avea loc două ceremonii solemne în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă.

Astfel, făgărășenii sunt invitați, joi, 6 iunie, să participe la evenimentele dedicate eroilor neamului, începând cu ora 11.30, la Monumentul dedicat eroilor din curtea Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul“ din Galați, va fi o slujbă cu depunere de coroane în amintirea celor care s-au jertfit pentru patrie.

La ora 13.00 este programată ceremonia de la parcela de onoare din Cimitirul Nou, de pe Şoseaua Combinatului, cu slujbă religioasă, depunere de coroane şi defilare a militarilor Centrului de Infanterie şi Vânători de Munte ,,Constantin Brâncoveanu”.

Alte articole:   COVID-19. 338 de pacienți internați în spitalele din Braşov, dintre care 27 la Terapie Intensivă!

La eveniment sunt așteptați să participe veteranii de război, directori ai instituţiilor de învăţământ, consilieri locali, reprezentaţi ai partidelor politice şi ai unor instituţii publice, elevi şi localnici, informează Făgărașul Tău.

Ziua Eroilor, amintește de cei peste 330.000 de militari români care şi-au pierdut viaţa în urma Primului Război Mondial.

Începând din anul 1920, în Sărbătoarea Înălţării Domnului este şi Ziua Eroilor, România fiind prima ţară în care au fost comemoraţi, în aceeaşi zi, atât eroii străini şi cei români.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.