La mulți ani învățătorilor!

La mulți ani învățătorilor!

Pe 5 iunie a fost stabilită prin lege Ziua Învăţătorului, iar Ministerul Educaţiei precizează în structura anului şcolar faptul că miercuri, 5 iunie este o zi specială ce „va fi marcată prin manifestări specifice”. Altfel spus, elevii şi profesorii vor merge la şcoală, dar nu vor face ore în mod obişnuit.

Ziua Învăţătorului a fost instituită în octombrie 2007, ziua de 5 iunie semnificând ziua de naştere a profesorului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc (născut pe 5 iunie 1779- decedat pe 17 sept. 1823).  

Potrivit actului normativ, Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educatiei şi alte instituţii ale statului acordă premii, distincţii, medalii şi titluri onorifice cadrelor didactice şi elevilor.  

În unităţile de învăţământ, miercuri, nu se vor face ore de curs deşi copiii vor merge la şcoală. Alături de profesori, aceştia vor desfăşura diferite activităţi non-formale, precum vizionarea de filmuleţe educative, participarea la ateliere de pictură şi mersul în drumeţii.6

Alte articole:   Exercițiu de luptă cu muniție reală, în pădurile din Săcele
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap