blog-logo

Fostul primar din Hoghiz, trimis în judecată de DNA

Fostul primar din Hoghiz, trimis în judecată de DNA

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Șerban, la data faptei primar al comunei Hoghiz, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
„La data de 31 mai 2007, într-o ședință a Consiliului Local Hoghiz s-a votat încheierea unui contract de asociere în participațiune între Consiliul Local Hoghiz și Crescătorii de animale individuali din comuna Hoghiz pentru gestionarea și administrarea în comun a islazului comunal în suprafață de 1680 ha, precum și pentru efectuarea de demersuri necesare acordării sprijinului financiar pentru agricultură.
De menționat este faptul că documentul respectiv s-a încheiat fără a avea acordul vreunui crescător de animale sau al vreunui alt fermier. 
În acest context, în perioada 2007 – 2012, inculpatul Șerban Ion, în calitate de primar al comunei Hoghiz, deși cunoștea modalitatea de adoptare a acelui document, a determinat o angajată a primăriei să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente, printre care și acordul respectiv, în susținerea cererilor unice de sprijin pe suprafață.
Aceste demersuri au avut ca urmare obținerea de către Primăria Hoghiz a unor fonduri nerambursabile în valoare de 5.960.034 lei. 
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 5.965.421 lei. 
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de inculpatul Șerban Ion în cadrul persoanelor juridice de drept privat și asupra sumelor de bani datorate acestora cu orice titlu, de către terțe persoane.
De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi asupra conturilor bancare aparținând aceluiași inculpat. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Brașov - Raport COVID, 27 octombrie: 13 decese și 49 de persoane internate la ATI

Leave a Reply

Your email address will not be published.