blog-logo

VIDEO- Incubator nou, la Maternitatea Braşov

VIDEO- Incubator nou, la Maternitatea Braşov

Când te naști faci primul pas spre moarte. Pentru mulți micuți, din păcate, acest prim pas poate fi și ultimul, este un fir subțire între viață și moarte. Se grăbesc să vină pe lume înainte de termen, iar pentru viața lor se luptă „îngeri” cu halate albe.

În ajutorul „îngerilor” vine și Organizația Salvați Copiii, care a donat Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Brașov un incubator performant. Valoarea acestuia este de 26.530 de euro și a fost pus, deja, în funcțiune. În incubator se află un bebeluș născut prematur, cu o greutate de 560 de grame.

Incubatorul a ajuns la Maternitatea din Brașov în cadrul unui program, demarat în urmă cu 8 ani  de organizația Salvaţii Copiii, ce are ca scop dotarea cu aparatură medicală a spitalelor  din întreaga țară.

Alte articole:   O stradă din centrul Brașovului, fără energie electrică

În 2018 la spitalul din Brașov s-au născut  4.281 de copii dintre care 530 prematuri, iar 89 dintre nou-născuți au avut greutăţi la naștere mai mici de 1.500 de grame. În primele luni ale acestui an au venit pe lume 1.430 de copii dintre care 200 prematuri.

Vieţile acestor bebeluși depind în mare parte de investiția în maternități. Rată mortalității infantile a scăzut, dar în continuare se nasc mulți copii prematuri.

 Investiția în aparatura medicală donată maternităților și secțiilor de terapie neonatală din județul Brașov se ridică la 190 de mii de euro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate