blog-logo

Protocol pentru îmbunătățirea și consolidarea școlilor duale

Protocol pentru îmbunătățirea și consolidarea școlilor duale

Reprezentanții Autorității Naţionale Pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) a participat în data de 3 iunie 2019 la întâlnirea de colaborare organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov (CCI Braşov), pe tema îmbunătăţirii şi consolidării formării profesionale în sistem dual la nivelul judeţului Braşov.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre semnarea un Protocol de Colaborare în domeniul formării şi certificării profesionale, prin care cele două instituţii îşi propun să coopereze în vederea perfecţionării sistemului de formare şi certificare profesională iniţială în sistem dual în judeţul Braşov, pe lângă Şcoala Profesională Kronstadt şi alte 8 unităţi şcolare care deţin deja clase de învăţământ dual. Obiectivul comun al Protocolului de Colaborare urmăreşte dezvoltarea educaţiei şi formării profesionale iniţiale în sistem dual şi certificarea calificărilor profesionale.

Alte articole:   Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare. Cine are prioritate

Ion Gabriel Bratu, preşedinte al ANFPISDR, a subliniat, in cadrul discuţiilor, faptul că Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România a fost înfiinţată ca răspuns la criza forţei de muncă, semnalată în toate sectoarele economice.

„Companiile din România au nevoie de a încheia parteneriate cu unităţile de învăţământ pentru a soluţiona cât mai curând această problemă. Camerele de Comerţ, Industrie şi Agricultură reprezintă cea mai importantă interfaţă pe care o avem în zona mediului de afaceri. În acest sens, colaborările şi parteneriatele cu Camerele de Comerţ sunt esenţiale pentru a cunoaşte nevoia reală a companiilor româneşti în ceea ce priveşte forţa de muncă şi, evident, pentru a îndruma copiii către sistemul de învăţământ dual”, a declarat Bratu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate