Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019. Mii de militari și sute de mijloace tehnice, la Cincu și Râșnov (Foto)

Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019. Mii de militari și sute de mijloace tehnice, la Cincu și Râșnov (Foto)

Militari români și din alte 13 state NATO au dat startul celui mai mare program multinațional de instrucție „Saber Guardian 2019”.

Aproximativ 13.500 de militari din 14 ţări aliate şi partenere(Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, şi SUA), dintre care 7.600 de militari români, participă timp de trei săptămâni la acţiuni de pregătire care includ exerciţii tactice de stat major şi cu trageri de luptă, forţări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităţilor şi secvenţe cu specific medical.

Luni, 3 iunie, au avut loc, simultan, ceremoniile de deschidere ale Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 2019 (SG19) în cele cinci locaţii din ţară unde se vor desfăşura principalele activităţi.

În judeţul Braşov, militarii sunt împărţiţi în două localităţi, Cincu şi Râşnov. Aici, alături de soldaţii români participă şi militari americani, dar și Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Braşov cu 300 de militari şi 70 de mijloace tehnice.

SG19 este conexat cu o serie de exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA).

Alte articole:   Un şofer român din zece se enervează de fiecare dată când circulă cu maşina. Cum își manifestă furia

Programul de instruire multinațională Saber Guardian s-a organizat anual din 2013 până în 2017, fiind găzduit, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. Începând cu anul 2017, Saber Guardian este un exercițiu bienal.

SG19 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere, transmite MApN.

Foto: Facebook/ Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Jandarmi nexam? Ca ei asa sustin, ca sunt militari. Ah, am uitat ei cu partidul. Peste 3 ani si 6 luni le vine iarasi apa la moara?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.