blog-logo

Ce spun politicienii brașoveni despre alegerea prin vot direct a președintelui Consiliului Județean

Ce spun politicienii brașoveni despre alegerea prin vot direct a președintelui Consiliului Județean

Guvernul a aprobat în ședința de luni un proiect de OUG care prevede modificarea modului de alegere a președinților de consilii județene, în sensul că acești vor fi aleși direct de către cetățeni și nu de către o majoritate formată în urma negocierilor politice de către consilierii județeni.

Iată ce opinie au politicienii brașoveni asurpa acestei decizii: 

Daniel Zamfir, senator, președinte ALDE Brașov

„Eu chiar cred ca e binevenită această măsură, iar în acest moment vom avea o oglinda reală aspra a ceea ce înseamna politicianul în ochii alegătorului. Sper sa aducem si votarea primarului în doua tururi, pentru a avea cu adevărat reprezentativitate mult mai mare a aleșilor pentru comunitate”.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, președinte PNL Brașov

Alte articole:   Gala MERITO: Trei profesori brașoveni au fost premiați pentru inovație în educație 

„Consider că alegerea președintelui Consiliului Județean prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat (uninominal) ar aduce o mai bună stabilitate funcției și ar putea asigura o continuitate în derularea proiectelor pe durata întregului mandat, iar aceasta ar fi în beneficiul întregii comunități. Este cunoscut faptul că pentru a putea implementa o strategie de dezvoltare economico-socială la nivelul unui județ este nevoie timp, dar și de încrederea acordată de colectivitate prin exprimarea directă a votului. Faptul că la acest moment mandatul președintelui Consiliului Județean poate înceta în orice moment și doar prin voința unui număr restrâns de persoane nu poate să fie decât în defavoarea cetățenilor.

Alte articole:   O aplicație mobilă nu va mai putea fi folosită de la sfârșitul lunii iunie

Ambrus Izabella Agnes, deputat UDMR

„Daca e bine sau nu, asta ramane de vazut, viitorul ne va arata. Este cert ca pe noi nu ne avantajeaza si e bine ca presedintele Consiliului Județean sa fie ales de majoritatea consilierilor. Este o garantie in plus ca va avea sprijin in deciziile pe care le va lua. Totodata, presedintele de consiliu județean este o functie diferita de cea a primarului, acesta fiind si rationamentul prevederilor de pana acum referitoare la alegerea acestuia”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.