Angajatori din Braşov, sancţionaţi drastic de inspectorii I.T.M.

Angajatori din Braşov, sancţionaţi drastic de inspectorii I.T.M.

Potrivit Strategiei Naționale în ceea ce priveşte reducerea incidenței muncii nedeclarate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a făcut publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea și sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de muncă braşoveni în luna mai 2019.

,,Astfel, cu ocazia desfășurării celor 184 controale au fost depistate 18 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 9 angajatori au fost sanctionați  cu  amenzi  în valoare de 260.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea și transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 179 de controale,  în urmă cărora au fost sancţionați un număr de 4 angajatori cu amendă în valoare de 6.000 lei și  2 avertismente.

 Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 57.000 lei.

Tot în luna mai, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 82 controale în urmă cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 25 de angajatori cu amenzi în valoare de 32.500 lei și 34 de avertismente”, potrivit unui comunicat remis de I.T.M. Braşov.

Alte articole:   Bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap