Studenții Universității Transilvania, din nou pe primul loc la Olimpiada Naţională de Mecatronică

Studenții Universității Transilvania, din nou pe primul loc la Olimpiada Naţională de Mecatronică

Studenţii Universităţii Transilvania din Braşov vor reprezenta România la Competiţia Internaţională Worldskills – Kazan 2019, după ce au obținut primul loc la Olimpiada Naţională de Mecatronică.

A devenit deja o tradiţie ca studenţii Universităţii Transilvania din Braşov să obţină rezultate remarcabile la concursurile organizate în cadrul manifestărilor naţionale de mecatronică. Ei au ocupat primul loc la cea mai complexă şi dificilă competiţie – Olimpiada Naţională de Mecatronică – secţiunea Sisteme Mecatronice, pentru a şaptea oară în ultimii nouă ani.

Anul acesta competiţia s-a desfăşurat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în perioada 21-24 mai 2019.

La cea de-a X-a ediţie a manifestărilor din cadrul „Zilelor Educaţiei Mecatronice” au fost prezente Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava şi reprezentanţi ai Universităţii Tehnice a Moldovei.

Universitatea Transilvania din Braşov a fost reprezentată la acest eveniment de studenţi şi cadre didactice de la programul de licenţă Mecatronică din cadrul Departamentului de Design de produs, Mecatronică şi Mediu, Facultatea Design de Produs şi Mediu.

La Olimpiada Naţională de Mecatronică – secţiunea Sisteme Mecatronice, studenţii braşoveni au obţinut premiul I, iar la Concursul Naţional de Sisteme Mecatronice de Zbor fără Pilot – secţiunea Indoor, echipa Universităţii Transilvania din Braşov s-a clasat pe locul al II-lea.

Alte articole:   Cum pot scăpa corect de un aparat electrocasnic vechi?

Tot locul secund a fost obţinut de un reprezentant al Universităţii Transilvania şi la Sesiunea Naţională de Comunicări Studenţeşti.

Studenţii braşoveni au mai fost răsplătiţi şi cu menţiuni printre care se numără menţiunea şi premiul special „Nicolae Alexandrescu”, oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării şi menţiunea şi premiul special oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvolatre pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării.

Urmare a rezultatelor de excepţie din ultimii ani, echipa Universităţii Transilvania din Braşov va reprezenta România, în perioada 22-27.08.2019, la Competiţia Internaţională Worldskills – Kazan 2019 .

Aceasta reprezintă prima participare a României la Secţiunea de Mecatronică din cadrul acestei competiţii.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap