blog-logo

Ploile torențiale și vijeliile continuă. Zonele afectate

Ploile torențiale și vijeliile continuă. Zonele afectate

Meteorologii au anunțat, luni, că vremea rea continuă până joi, fiind emisă o informare de ploi abundente, vijelii, descărcări electrice și grindină. În unele zone este cod galben, cantitățile de apă putând ajunge până la 40 de litri pe metru pătrat.

Până marți la ora șase în mai multe județe este cod portocaliu, urmând a se înregistra până la 80 de litri de apă pe metru pătrat. Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru toate regiunile, scrie News.ro.

„Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În interval scurt de timp sau plin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 35 – 50 de litri pe metru pătrat”, au anunțat meteorologii.

Alte articole:   Primarul Cristianului, președintele județean al Asociației Comunelor din România

Totodată, aceștia au emis cod galben, până marți la ora 10.00. În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 30-40 de litri pe metru pătrat. ÎN plus, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu, valabilă de luni de la ora 12.00, până marți la ora 6.00.

„În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Oltenia, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40- 50 litri pe metru pătrat și izolat 60-80 litri pe metru pătrat”, au mai transmis meteorologii.

Alte articole:   Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului

Aceștia au precizat că aversele va fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului vijelii și grindină. Avertizările vizează municipiul București și județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.