Licitația pentru actualizarea PUG Brașov, publicată pe SICAP

Licitația pentru actualizarea PUG Brașov, publicată pe SICAP

A fost publicat, pe SICAP, anunțul privind Actualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Brașov. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5.07.2019, ora 15.00. Durata realizării contractului este de 36 de luni, iar valoarea este estimată la 5 milioane de lei.

„Am încercat, împreună cu echipa Băncii Mondiale, să corelăm cât mai multe date, să preluăm cât mai multe detalii, propuneri, amănunte, sugestii, şi să ajungem într-o fază în care să putem lansa una dintre cele mai importante licitații pentru dezvoltarea orașului nostru în următorii 10 ani. Am ținut foarte mult ca acest caiet de sarcini, care stabilește obiectivele pentru proiectantul care va realiza actualizarea PUG-ului, sa aibă o forma care sa ne garanteze că, indiferent de cine va depune oferte si de cine va câștiga, vom avea cea mai buna varianta de dezvoltare a orașului, care să fie orientată pe creșterea calității vieții brașovenilor și pe continuarea dezvoltării economice”, a declarat primarul George Scripcaru.

Planului Urbanistic General în vigoare a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Brașov HCL 144/2011. De atunci, Planul Urbanistic General a devenit depășit, în raport cu realitatea economică, cu cea socială și cu cea urbanistică a Municipiului Brașov, echipa de implementare a Planului Urbanistic General constatând, de asemenea, și unele erori sau necorelări cu situația existentă, atât din perspectivă juridică, cât și din perspectivă funcțională.

Alte articole:   Cupa „Jandarmeria montană la înălțime!”

Astfel, potrivit Institutului Național de Statistică, în perioada 1995-2015 s-au construit peste 11.000 de unități locative în Municipiul Brașov și peste 20.000 de unități locative în Zona Metropolitană Brașov. De asemenea, o serie de foste platforme industriale, precum Tractorul sau Rulmentul, sunt în plin proces de reconversie funcțională, iar o suită de noi platforme industriale au fost create, atât în Municipiul Brașov cât și în localitățile adiacente.

Din aceste motive, este necesară actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov, păstrând însă liniile directoare ale strategiei anterioare de dezvoltare, care s-au dovedit corecte, și amendându-le pe cele care au fost invalidate sau alterate de evoluția orașului în ultimii ani.

Foto: Andrei Pavel

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.