3 remedii naturiste cu efect antioxidant puternic

3 remedii naturiste cu efect antioxidant puternic

Pentru a te bucura de o sănătate de fier, pe lângă o alimentaţie corectă şi multă mişcare, poţi beneficia şi de o serie de tratamente naturiste cu efect antioxidant puternic, care au efecte nebănuite asupra corpului uman. Remediile naturiste pot fi chiar mai eficiente decât cele farmaceutice, deoarece acţionează asupra unei game largi de afecţiuni, contribuind la funcţionarea normală a organismului.

Află, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine, care sunt cele mai importante remedii naturiste pentru sănătate şi ce proprietăţi au, în vederea protecţiei organismului împotriva efectului dăunător al radicalilor liberi.

Extractul din Arborele Vieţii

Primul remediu naturist cu un puternic efect antioxidant este reprezentat de extractul din Arborele vieţii. Moringaceae sau Moringa Oleifera defineşte remediul extras din copacul numit Arborele Vieţii, regăsit în ţări tropicale sau subtropicale, care deţine un număr uriaş de antioxidanţi, 46, cu 50% mai mult decât acai, fructele de pădure cunoscute pentru numărul mare de antioxidanţi pe care îi conţin.

Mai mult, această plantă conţine aproximativ 90 de nutrienţi, de aceea diverse părţi ale ei sunt indicate ca surse de vitamine, proteine sau betacaroten, precum rădăcinile, frunzele, florile şi păstăile. Oamenii preferă extractul din Arborele Vieţii pentru valoarea sa medicală, întrucât acţionează ca un stimulator cardiac şi are acţiune antiinflamatoare, antispastică, antihipertensivă, antioxidantă şi antifungică, fiind utilizată în medicina asiatică pentru tratarea unui număr impresionant de boli.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ministrul Sănătății, conferință de presă la Brașov

Din aceste motive, extractul din Arborele Vieţii este considerat ca fiind un salvator, indiferent de problemele de sănătate, deoarece se bucură de numeroase proprietăţi curative.

Curcuma Longa

Un alt antioxidant puternic este reprezentat de noua formulă Curcumin, ce conţine un extract standardizat din Curcuma longa, unul dintre cele mai puternice extracte din lume. Conţinând peste 95% curcuminoide, Curcuminul prezintă numeroase acţiuni benefice asupra organismului, deoarece reduce stresul oxidativ, îndepărtează inflamaţia şi poate reduce activitatea celulelor prezente în tumori, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste cunoscute.

Formula Curcumin conţine trei feluri de curcominoide, care contribuie la reducerea inflamaţiei din organism, cu numeroase acţiuni antioxidante. Iată doar câteva dintre acţiunile acestui remediu de Curcuma Longa:

  • Are acţiuni inflamatorii;
  • Contribuie la vindecarea rănilor;
  • Detoxifică celulele hepatice;
  • Combate depresia;
  • Are acţiune împotriva afecţiunilor cardiace;
  • Tratează cu succes răceala şi gripa;
  • Reduce glicemia;
  • Tratează psoriazisul;
  • Este un analgezic puternic;
  • Susţine nivelul insulinei şi al glucozei.

Piperul negru

Nu în ultimul rând, piperul negru, cunoscut ca cel mai popular condiment din lume, se înscrie pe lista celor mai puternice remedii naturiste. Acesta are un puternic efect antibacterian şi antioxidant, fiind folosit pentru a menţine starea de sănătate a tractului digestiv. Astfel, piperul negru poate îmbunătăţi digestia, contribuind la tratarea gastroenteritelor sau a balonării.

Alte articole:   Tătaru spune că va exploda numărul de cazuri de infectări la Brașov, dar nu se pune problema carantinei

Piperul luptă şi împotriva gastritei, fiind un antibiotic natural care permite reducerea fermentării, cunoscut ca fiind un bun diuretic. Piperina, substanţa care se regăseşte în piperul negru, va stimula producţia bilei şi îi va permite sa scape de toxine. În plus, piperul negru poate trata cu succes şi bronşita, laringita sau gripa, deoarece facilitează eliminarea mucozităţilor, având o acţiune dezinfectantă şi analgezică locală.

Din acest motiv, consumul de piper negru este recomandat şi pe timpul iernii, deoarece tratează afecţiuni specifice acestui anotimp rece: gripa, bronşita sau laringita. În plus, piperul facilitează transpiraţia şi te ajută să te recuperezi mai rapid după o răceală.

Indiferent de sezon sau de afecţiune, remediile naturiste sunt cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante şi antiinflamatoare. Printre aceste remedii se numără şi extractul din Arborele Vieţii, Curcuma Longa şi piperul, pe care nu trebuie să te fereşti să le consumi, graţie numeroaselor beneficii pe care le aduc sănătăţii organismului.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.