1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului. Cum și unde putem sărbători în Brașov

1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului. Cum și unde putem sărbători în Brașov

Ziua Copilului numită și Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în România şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie.

De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în întreaga lume, pentru a sărbători copiii la nivel global

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, al purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, conform adoptării Declarației pentru Protecția Copilului.

Ziua Internaţională a Copilului are la bază şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.

Ziua de 1 iunie este, de fapt, Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă în prezent este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949).

Alte articole:   Exercițiu de luptă cu muniție reală, în pădurile din Săcele

Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Naţiunilor Unite, însă majoritatea țărilor au căzut de acord asupra zilei de 1 iunie, prima zi de vară.

În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie cand a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului.

Unde petrecem Ziua Copilului în Brașov

Pentru toți copiii, mari și mici,sunt organizate multe evenimente în Brașov, activități diverse, minunate și distractive.

De ziua lor, cei mici vor avea parte de o mulțime de activități la Coresi Shopping Resort, la Biserica Neagră, la Zoo Brașov, la Centrul de Agrement din Poiana Brașov, la cel mai mare Festival al Copilăriei din România, dar se pot bucura și de showuri aviatice la Festivalul Iron Dragons.

De asemenea, astăzi, între orele 09.00 şi 10.30, activitățile se vor desfășura la sediul Inspectoratului Județean de Poliţie Brașov Brașov, de pe strada Nicolae Titulescu nr. 28 și vor include exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu şi prezentarea tehnicii din dotarea Serviciului Acțiuni Speciale.

Tot astăzi, între orele 11.30 – 13.30, în incinta mall-ului Coresi, poliţiştii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Criminalistic şi Serviciul Rutier vor avea şi standuri expoziţionale.

Alte articole:   Încă un incendiu de vegetație, la Șinca

Căţeluşa Lily, o expertă în căutare şi salvare, și jandarmii montani îi aşteaptă pe micuţii braşoveni, de ziua lor, în parcarea mall-ului Coresi, începând cu ora 12:00. Aici, copiii se vor putea da cu tiroliana, vor putea interacţiona cu căţeluşa Lily și vor putea vedea echipamentele folosite de jandarmi în misiuni.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap