blog-logo

VIDEO A fost inaugurată staţia nouă de sterilizare de la Spitalul de Pediatrie

VIDEO A fost inaugurată staţia nouă de sterilizare de la Spitalul de Pediatrie

Noua staţie de sterilizare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii a fost inaugurată vineri. Investiția a fost realizată ca urmare a unei donaţii de la Rotary Club Braşov, în valoare de aproximativ 200.000 de dolari.

„Transformarea integrală a secţiei de sterilizare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov este un proiect de succes, căruia Rotary Club Braşov i-a ădedicat doi ani şi care, începând de astăzi, este o realitate. Celebrând Ziua Copilului, Rotary club Braşov oferă bucuria de a inaugura această secţie de sterilizare, care este o ancoră de siguranţă pentru toţi copiii comunităţii”, a delcarat preşedintele Rotary Club Braşov, Cleopatra Crăcuţ.

Aceasta a precizat că în 2017 s-a pornit acest proiect cu intenţia de a ajuta la schimbarea unei părţi a echipamentului, dar s-a constatat că se impune schimbarea totală a acestuia, fiind vechi de aproximativ 50 de ani.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

„Dorinţa de a oferi standarde optime de calitate şi siguranţă în actul medical au fost cele care ne-au determinat să cerem braşovenilor, instituţiilor publice, societăţilor private, să se implice şi au făcut”, a mai afirmat Cleoptara Crăcuţ.

Potrivit acesteia, în evenimente caritabile s-au strâns peste 136.000 de dolari, sumă insuficientă în condiţiile în care valoarea echipamentelor se ridică la 182.000 de dolari. În acest context, rotarienii braşoveni au cerut sprijinul altor cluburi din ţară şi din străinătate, care i-au sprijinit cu suma de 45.000 de dolari.

Amenajările necesare la secţia de sterilizare au fost realizate cu fonduri de la Consiliul Judeţean Braşov. Managerul Spitalului pentru Copii Braşov, dr. Liviu Munteanu, a arătat că această investiţie reprezintă mai multă siguranţă atât pentru personalul instituţiei medicale, cât şi pentru copii şi părinţii acestora, menţionând că, în acelaşi scop, spitalul braşovean a beneficiat şi în continuare are proiecte de reabilitare, respectiv dotarea cu echipamente a diferitelor secţii.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

La evenimentul organizat vineri au luat parte, alături de conducerea spitalului şi reprezentanţii rotarienilor braşoveni, cadre medicale, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai unor instituţii publice – preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, prefectul Marian Rasaliu, șeful Direcţiei de Sănătate Publică, Denisa Secuiu, şi preşedintele Colegiului Medicilor Braşov, dr. Gabriel Morar.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate