Aviz de la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru amenajarea pistelor de downhill în Postăvarul

Aviz de la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru amenajarea pistelor de downhill în Postăvarul

Joi, 30 mai, Comisia Tehnică de Avizare în Silvicultură din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor a avizat solicitarea Municipalității de schimare a încadrării terenului pe care aceste piste vor fi amenajate, în pădure-parc.

,,Ieri, am primit o veste foarte bună în ceea ce privește proiectul nostru de amenajare de piste de biciclete în Postăvarul, avizul Ministerului Apelor și Pădurilor pentru acest proiect. După ce acest aviz ne va fi comunicat, putem demara partea de proiectare și apoi de execuție, mai ales că avem deja o parte din documentație, pe care am primit-o de la două asociații ale practicanților acestui sport (este vorba de Play Bike şi Nh Bike n.n.). Acest sport s-a dezvoltat foarte mult în România și cele trei trasee vor deveni, cu siguranță, o atracție turistică importantă a Brașovului. De asemenea, pe Masivul Postăvarul se vor putea desfășura și competiții sportive. Brașovul și Poiana Brașov trebuie să fie cât mai ofertante nu doar pentru perioada de iarnă, ci și în restul anului. Prin amenajarea acestor piste, sperăm ca Poiana să devină principala destinația a practicanților de downhill, așa cum, iarna, este cea mai importantă stațiune de schi din România. Deja foarte mulți brașoveni au început să practice acest sport, tocmai de aceea le-am cerut celor de la RATBV să vină cu o soluție și mai bună decât cea de anul trecut* pentru transportul bicicletelor în Poiană. Astfel, de mâine (1 iunie), toate autobuzele care circulă pe traseul spre Poiana Brașov vor avea montate sisteme de transport pentru biciclete, pe tot parcursul săptămânii, iar transportul va fi gratuit. În cazul în care numărul solicitărilor va crește, vom veni și cu alte soluții pentru această activitate”, a precizat primarul George Scripcaru.  

Activitatea va începe pe data de 01 iunie a.c. şi se va desfăşura pe toată perioada săptămânii, de luni până duminică, cel puțin până la sfârşitul lunii septembrie a.c. Au fost montate trei suporturi de biciclete pe trei autobuze Menarini de 12 metri. Pe fiecare suport se pot urca/ancora trei biciclete. Urcarea/coborârea bicicletelor pe/de pe suporturi se face exclusiv de șoferul autobuzului. Serviciul este gratuit. Rugăm doritorii să se prezinte în capătul de linie din care se face îmbarcarea cu 10 minute înainte de ora plecării în cursă a autobuzului. Suporturile sunt omologate, nu prezintă riscuri pentru siguranța bicicletelor.

RATBV are asigurare pentru transportul bicicletelor.

*În 2018, RATBV a asigurat transportul bicicletelor doar în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, un transport pe oră, contravaloarea serviciului fiind de 5 lei/bicicletă.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap