VIDEO Un nou tratament destinat persoanelor care suferă accidente vasculare cerebrale, la Spitalul Județean Brașov

VIDEO Un nou tratament destinat persoanelor care suferă accidente vasculare cerebrale, la Spitalul Județean Brașov

Persoanele care suferă accidente vasculare cerebrale au mai multe șanse să se recupereze datorită tratamentului cu tromboliză, o procedură medicală introdusă de la începutul lunii martie a acestui an, la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Prin intermediul medicației se elimină cheagurile de sânge formate la nivelul creierului în urma producerii AVC-ului. 17 pacienți au fost tratați la Secția Clinică Neurologie a unității medicale, până în prezent, iar 5 dintre ei s-au recuperat complet în 7 zile.

Tratamentul cu tromboliză poate fi administrat doar pacienților care au suferit accidente vasculare ischemice fără hemoragie dacă ajung la medic în maxim 4 ore și jumătate de la producerea AVC-ului.

Medicii fac un apel că în situația în care o persoană prezintă simptomele unui accident vascular să se apeleze imediat numărul unic de urgență 112 și să se ofere operatorului care preia apelul cât mai multe detalii despre starea pacientului astfel încât o ambulanță sau un echipaj SMURD să ajungă să preia bolnavul în cel mai scurt timp posibil.

Pacienții care suferă accidente vasculare și nu ajung la medic de urgență riscă să nu mai poată beneficia de tratamentul gratuit cu tromboliză și astfel sunt expuși riscurilor. În următoarea perioadă se va introduce și metoda trobolizei mecanice care poate fi administrată tuturor pacienților indiferent de câte ore au trecut de la producerea accidentului vascular.Accidentul vascular cerebral se produce în special la bărbați. Cauzele sunt în principal hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, colesterolul, dar și fumatul.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.