blog-logo

O legendă a fotbalului brașovean ne-a părăsit

O legendă a fotbalului brașovean ne-a părăsit

O seara foarte tristă pentru Steagu’ și pentru toți stegarii: Nae Pescaru cel care și-a dedicat viata echipei de sub Tâmpa, a plecat dintre noi….
Nea „Niki” cum era poreclit de către toți… a înscris 62 de goluri în 311 meciuri, fiind jucătorul cu cele mai multe goluri și prezențe al Steagului.

Drum lin, odihnește-te în pace nea-Niki.
Sincere condoleanțe familiei!
Nae Pescaru 27 martie 1943- 25mai 2019, au postat administratorii paginii Steagu Roşu Braşov.

Nicolae Pescaru (n. 27 martie 1943) este un fotbalist român, care a jucat în Echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, 1970.

Acesta a jucat o mare parte din cariera sa la Steagu Roșu Brașov, unde a înscris 62 de goluri în 311 de meciuri, fiind jucătorul cu cele mai multe goluri și prezențe de la această echipă.

Alte articole:   Cutremur în această dimineață, în județul Buzău

Primul meci disputat în Divizia A de Nicolae Pescaru a fost Steagu Roșu Brașov – Știința Cluj, 4-2, disputat pe 23 septembrie 1962. Ultima partidă disputată de Pescaru în prima scenă a fotbalului românesc a avut loc pe data de 23 noiembrie 1980, Progresul București – FCM Brașov, 3-1.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, „în semn de apreciere pentru participarea la Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal din anul 1970 din Mexic și pentru întreaga activitate.

Despre cetățeanul de onoare al fotbalului brașovean, citiți aici

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.