blog-logo

Polițiștii brașoveni avertizează: Atenție la înșelăciunile prin metoda „Pomana”

Polițiștii brașoveni avertizează: Atenție la înșelăciunile prin metoda „Pomana”

Polițiștii brașoveni au informat cetățenii în repetate rânduri asupra riscurilor la care se supun dacă dau crezare anumitor persoane care, prin diferite metode, încearcă să obțină de la ei diverse sume de bani sau bunuri.

Valoarea mare a prejudiciilor, vulnerabilitatea crescută a unei categorii de vârstă în fața inventivității infractorilor, creșterea numărului de sesizări privind metodele de înșelăciune (fie consumate, fie rămase în faza de tentativă) au constituit suficiente motive pentru demararea unor strategii de prevenire la nivelul județului.

Pentru a înșela cetățenii, infractorii și-au diversificat abordarea și intră în casele victimelor  (de obicei în vârstă),  sub pretextul că doresc să ofere bunuri și produse de pomană și, profitând de neatenția acestora, sustrag diverse bunuri și bani din locuințele acestora.

Alte articole:   Meciuri cu spectatori, începând din 15 mai. Ce reguli vor trebui respectate după relaxarea restricţiilor

Infractorul pătrunde în locuință însoțit de o altă persoană-complicele care ține de vorbă victima, în timp ce el caută și sustrage sumele de bani pe care le găsește (în dulapuri, în poșete/genți lăsate în cuierul din holul locuinței, în vitrine, etc ) .

Pentru prevenirea acestui tip de înșelăciuni, Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov continuă activitățile de informare și conștientizare a populației și recomandă cetățenilor:

  • Nu permiteți accesul în locuință persoanelor care, sub diverse pretexte, vor să ofere diverse alimente sau bunuri de pomană;
  • Refuzați să purteți discuții referitoare la programul dvs, persoanele cu care locuiți, dacă sunteți singur/ă, etc
  • În cazul în care sunteți păgubit/ă sau bănuiți că anumite persoane se folosesc de această metodă pentru a pătrunde în locuință, sunați la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiți.
  • Rețineți semnalmentele infractorilor și comunicați-le polițiștilor, urmați procedura legală în situaţii de acest gen.
Alte articole:   Noi criterii de clasificare a țărilor cu risc epidemiologic

Foto arhiva/buzaumedia.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate