blog-logo

VIDEO + FOTO Experienţă inedită în Sanctuarul ,,Libearty’’ pentru zeci de copii

VIDEO + FOTO Experienţă inedită în Sanctuarul ,,Libearty’’ pentru zeci de copii

Copii din patru țări au ecologizat dealurile din vecinătatea Sanctuarului «Libearty» Zărnești. Alături le-au fost și profesorii implicați în proiect, dar și reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni care le-au pregatit un tur special în sanctuarul de urși, dar și o prezentare surpriză. La proiect participă elevi din: Grecia, Germania, Spania și România. Țara noastră este reprezentată de elevii Școlii Generale din Ghimbav, cea care a beneficiat de altfel si de cursurile de educație privind protecția animalelor desfășurate de reprezentanții AMP.

Cu toții au fost impresionați de o plimbare prin Sanctuarul Libearty și de poveștile urșilor salvați din cuști care se bucură acum de o adevărată viață de urs. Surpriza zilei a reprezentat-o prezentarea interactivă pregătită de reprezentanții AMP pe tema impactului negativ al deșeurilor asupra vieții animalelor și a oamenilor. Ziua s-a terminat cu ecologizarea zonei, acolo unde mulți turiști își abandonează gunoaiele după ce se bucură de un picnic în mijlocul naturii. Proiectul a început în luna septembrie a anului trecut și se derulează pe parcursul a doi ani.


În prezent, când toată Uniunea Europeană pune accentul pe protecția mediului înconjurător, un astfel de proiect în parteneriat cu alte țări europene demonstrează preocuparea permanentă pe care o are România în educarea tinerei generații în spiritul civic de protecție a naturii. Schimbările climatice pun în pericol viața tuturor ființelor vii de pe planeta noastră și «educația rămâne cea mai puternică armă pentru a schimba viitorul» dupa cum a afirmat Nelson Mandela, a spus președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapiş.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.