Turnurile și bastioanele din Brașov au intrat în reparații

Turnurile și bastioanele din Brașov au intrat în reparații

Primăria Braşov a început lucrările de reparaţii la zonele adiacente sistemului de fortificaţii, turnuri şi ziduri ale Braşovului.

Deocamdață, lucrările sunt doar de întreținere, la scările și platformele de lemn, din jurul cetății vechi, astfel încât brașovenii și turiștii care ajung în zonă, să nu se accidenteze.

,,Având în vedere că, de atâţia ani, încă aşteptăm Hotărârea de Guvern prin care să se clarifice situaţia patrimonială a turnurilor şi zidurilor de apărare, am luat decizia ca, până la reglementarea situaţiei juridice, să facem lucrări de întreţinere la zonele adiacente acestor ziduri şi turnuri. Astfel, în această primăvară am demarat un program amplu de reparaţii la scările de acces spre turnuri, platformele de belvedere, balustradele de legătură etc. care, din cauza faptului că aceia care le-au avut în administrare nu le-au întreţinut în aceşti ani, reprezentau deja un pericol pentru turiştii şi braşovenii care voiau să le viziteze”, a declarat primarul George Scripcaru.

Scripcaru a precizat că déjà au fost finalizate lucrările la scările şi platformele de la 4 dintre turnurile de apărare, iar acum se lucrează la platforma de belvedere de pe zidul de apărare, în zona Centrului de Agrement

Pentru lucrări mai ample, în interiorul turnurilor sau bastionelor, municipalitatea așteaptă Hotărârea de Guvern care să clarifice situația patrimonială a turnurilor și zidurilor de apărare.

„Sper să avem cât mai repede acea Hotărâre de Guvern, astfel încât să putem gândi şi un proiect care să vizeze partea de întreţinere şi reparaţii pentru turnuri şi ziduri. Facem un apel şi la domnul prefect să facă demersurile care depind de el pentru a se adopta cât mai repede acea hotărâre. În acelaşi timp, sperăm ca domnia sa să promoveze cât mai repede proiectul de hotărâre de guvern pentru trecerea Cetăţuii în patrimoniul Municipalităţii, astfel încât să putem demara de urgenţă un proiect de consolidare a acestui monument istoric, având în vedere starea sa de degradare „, a declarat primarul George Scripcaru.

De asemenea, edilul îi atenționează pe cei care trec prin zonă și simt nevoia să-și lase numele toate gardurile.

,,Deşi s-au făcut reparaţii, nu toţi înţeleg rolul acestor scări, platforme etc. şi simt nevoia să lase o urmă a trecerii lor, în baza principiului numele unora trebuie să fie pe toate gardurile. Facem un apel la aceşti ,,artiști” să îi respecte pe turiştii şi braşovenii care vor să viziteze aceste obiective, dar şi munca celor care le-au reparat”, a precizat primarul.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap