blog-logo

ÎN DIRECT Conferință de presă la PNL Brașov

ÎN DIRECT Conferință de presă la PNL Brașov

Conferință de presă la PNL Brașov. Sunt prezenți Siegfried Mureșan, candidat la europarlamentare, susținut de liberalii brașoveni, deputatul Mara Mareș și secretarul general al PNL Brașov, Dragoș David.

Siegfried Mureșan: „Vrem elaborarea unui set unic de reguli valabile in toate tarile UE, facute dupa modelul tarilor cu cea mai mica birocratie, interdictia de a adauga birocratie in plan local, coordonarea controalelor, introducerea principiului auditului unic. Controalele trebuie sa se concentreze pe zonele in care fraudele au fost mari”.

Întrebat de newsbv.ro de ce PNL s-a opus eliminării dublului standard n spațiul european, Mureșan a precizat: „UE a realizat că există această problemă și a propus eliminarea dublului standard pentru alimente, Dar această chestiune a fost negociată sub președinția României, sub conducerea doamnei Dăncilă. Modul cum au negociat cei din PSD dezavantajează România. Directiva negociată de ei permite foarte multe excepii, care sunt în dezavantajul tuturor consumatorilor români. De aceea noi, europarlamentarii PNL, ne-am opus. Noi ne asumăm să monitorizăm modul în care această directivă va fi implementată în România. Când PNL va veni la Guvernare, vom încerca să minimizăm paguba și riscul cestei directive negociate de Guvernul PSD-ALDE. Dacă această directivă în practică se va dovedi ineficientă, ceea ce ne temem că e cazul, atunci PNL va propune actualizarea acestei directice în următorii doi ani”.

Alte articole:   O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, ajunge la Brașov

Mara Mureș: „România are proceduri foarte greoaie de atragere de fonduri europene, cu multa biroctație, care impiedică primariile să acceseze fonduri. Un exemplu concret că ofer de la Beclean. Primarul a dorit să aplice pentru fonduri pentru canalizare, iar România i-a spus că nu poate face acest lucru dacă localitatea nu are mai mult de 2.000 de locuitori. Noi credem că oamenii toți merită să beneficieze de astfel de investiții, indiferent de aglomerarea urbană. Nu este foresc să pui astfel de criterii arbitrare”.

Dragoș David: „Frica cronică a Alianței PSD-ALDE se vede și la faptul că nu vor să facă alegeri parțiale în mai multe localități din județ, unde nu mai sunt primari din diverse motive. Mai mult, la Augustin, nu există primar, viceperimar și nici Consiliul Local. Solicităm inclusiv prefectului , care considerăm că nu și-a făcut datoria, să insiste la Guvernul care l=a numit pentru rezolvarea acestor situații, pentru ca oamenii acestor comunități să beneficieze de condiții normale”.

Programul politic pentru europarlamentare al PNL îl găsiți AICI

Alte articole:   Hai la Focul lui Sumedru! O tradiție mai veche de 2000 de ani pe aceste meleaguri

Articol comandat de Partidul Național Liberal – PNL
                                       Executat de SC SED MEDIA SRL
                                       CUI mandatar financiar coordonator: 41190007

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.