blog-logo

Cetățean turc, obligat să părăsească România de către polițiștii brașoveni

Cetățean turc, obligat să părăsească România de către polițiștii brașoveni

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat un bărbat, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere.

Străinul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, totodată, pe numele acestuia fiind emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Brașov au efectuat, la data de 13 mai a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, un cetățean turc, în vârstă de 28 de ani, cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brașov.

Alte articole:   Pătrașcu: „Bugetarea proiectelor propuse de către PSD, o victorie în primul rând pentru brașoveni”

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul a intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportului și a vizei de lungă ședere în scop de angajare, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara și nici nu a făcut demersuri de obținere a permisului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului străin o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România, în termen de 15 zile.Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Alte articole:   Salvamont România: Aproape 100 de persoane, salvate în ultimele 24 de ore

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288 sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.