Cel mai important proiect de fluidizarea traficului rutier din Brașov, din ultimii cinci ani

Cel mai important proiect de fluidizarea traficului rutier din Brașov, din ultimii cinci ani

Primăria Brașov a anunțat declanașarea procedurilor pentru realizarea unui proiect foarte important, cu impac major în ceea ce privește fluidizarea circulației în centrul Brașovului.

Este vorba despre zona „Trei Alimentare”, respectiv intersecţia dintre Calea Bucureşti, strada Zizinului şi strada Toamnei, care potrivit studiilor este una dintre cele mai poluate din oraş.

Municipialitatea are în vedere aici realizarea unui pasaj subteran de trecere, pentru fluidizarea traficului. Primul pas este realizarea unui Studiu de fezabilitate pentru a vedea ce soluţii sunt propuse de proiectanţi, pentru această zonă.

Astfel, edilii au lansat o licitaţie pentru Studiul de Fezabilitate privind reamenajare intersecţiei Calea Bucureşti – str. Toamnei – str. Zizinului.

„Proiectantul va trebui să propună, în acest Studiu, realizarea unui pasaj subteran pentru fluidizarea circulaţiei în zonă, dar şi măsuri pentru modernizarea străzii, respectiv amenajarea cu îmbracăminte asfaltică a carosabilului, trotuarelor, încadrarea acestora cu borduri, realizarea acceselor la locuinţe, marcaje şi indicatoare, rezolvarea scurgerii apelor pluviale şi iluminatul public, acolo unde este cazul”, a precizat purtptorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Valoarea estimată a elaborării documentației este de 310.724,66 de lei. Data limită de depunere a ofertelor este 21 mai, ora 15.00.

Termenul de predare a documentaţiei va fi de maximum 6 luni de la data semnării contractului. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preţ, stabilit în baza următorilor factori de evaluare:

  •  Propunerea financiara = 40 de puncte;
  • Propunerea tehnică (Abordarea propusa pentru implementarea contractului în vederea indeplinirii cerintelor temei de proiectare) = 15 puncte;
  • Experiența (Experienta expertilor cheie concretizata in numarul de proiecte/contracte la nivelul carora au indeplinit acelasi tip de activitati sau activitati similare celor pe care urmeaza sa le indeplineasca in viitorul contract) = 30 de puncte;
  • Termenul de predare (termenul total maxim de predare este de 180 zile. Termenul total minim acceptat este de 120 zile. Ofertele cu termene totale de predare mai mici de 120 zile vor fi considerate nerealiste) = 15 puncte.
Alte articole:   55.000 de lei, de la Consiliul Județean la pușculița Cerbului de Aur
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.