Restricții de circulație pentru lucrările la rețeaua de termoficare din Tractorul

Lucrările de modernizarea a reţelei de termoficare din partea veche a cartierului Tractorul, în cadrul investiției „Reabilitare Rețele de Transport și Distribuție Energie Termică în zona rezidențială Tractorul din Brașov”, impun noi restricții de circulație în zonă.

Prin acest proiect se vor înlocui ţevile de pe traseele existente, dar se vor introduce conducte noi, astfel încât să existe legături şi spre noua zona rezidenţială.

Reducerea costurilor de exploatare

În urma implementării proiectului, se previzionează o reducere cu 50% a energiei consumate pentru asigurarea încălzirii şi a alimentarii cu apă caldă în zona Tractorul, precum şi reducerea cu 20,49% costurilor de exploatare, întreţinere şi reparaţii pentru reţelele de transport şi de distribuţie a agentului termic aferente PT6 şi PT9.

Alte articole:   Amenzi de 36.000 de lei de la Garda Forestieră pentru traficanții „aurului verde”

De asemenea, această investiţie ar trebui să ducă la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu aproape 2.000 de tone/an.

Termen de finalizare august 2019

Contractul de lucrări a fost încheiat la sfârșitul lunii august, în urma unei licitații care a vizat proiectarea și execuția noii rețele. Proiectarea, calculată pentru patru luni de la semnarea contractului, a fost încheiată numai după două luni, iar acum au demarat lucrările. Termenul de finalizarea este de 8 luni începând cu data de emitere a ordinului de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 31 august 2019.

Firma va asigura și o perioadă de cinci ani de garanție a lucrărilor, începând cu data semnării procesului verbal de recepție.

Alte articole:   Test COVID-19 negativ, obligatoriu la intrarea în Grecia, începând de luni

Investiţia totală pentru reţelele din Tractorul se ridică la 14,455 milioane lei, la care se adaugă TVA în valoare de 2,746 milioane lei. 85% din sumă este acoperită din fonduri elveţiene nerambursabile.

Tractorul reprezintă aproximativ 30% din consumatorii Serviciului Public Local de Termoficare – SPLT, adică aproximativ 2.200 de locuințe branșate în acest moment și este și o zonă în expansiune imobiliară, care poate fi preluată în noul sistem.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate