Începe Evaluarea Națională la clasa a IV-a. Elevii susțin astăzi proba la Limba Română

Începe Evaluarea Națională la clasa a IV-a. Elevii susțin astăzi proba la Limba Română

Examenul de Evaluare Națională 2019, pentru elevii de clasa a IV-a începe astăzi,14 mai, cu proba la Limba Română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naționale (MEN).

Testarea națională continuă, miercuri, 15 mai, cu proba la Matematică, iar joi, 15 mai, elevii de clasa a IV-a care aparțin minorităților naționale susțin Evaluarea la Limba Maternă.

Elevii de clasa a IV-a au 60 de minute timp alocat pentru rezolvarea subiectelor, la fiecare probă.

Examenul se va susține în clasele în care elevii învață în mod normal, în aceeași așezare în bănci cu care sunt obișnuiți, însă nu vor susține evaluarea cu învățătoarea lor, ci cu alte două cadre didactice fără ore de predare la copiii pe care îi supraveghează.

Testarea, care are rol consultativ, vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română/ maternă, iar la matematică, cunoștințe conforme cu materia predată.

Potrivit MEN, subiectele de la fiecare testare de clasa a IV-a sunt concepute astfel încât să poată fi rezolvate într-o oră.

Lucrările vor fi corectate în cadrul școlii, de către profesorii din unitățile școlare.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, ci vor fi comunicate doar părinților de către învățători.

Alte articole:   Întreruperi de energie electrică în Brașov și mai multe localități din județ

Pe 22 şi 23 Mai vor intra în examenul Evaluării Naționale elevii claselor a VI-a.

Foto: arhiva/videoblocks.com

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap