Dublă aniversare la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria”

Dublă aniversare la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria”

Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov aniversează 100 de ani de când unitatea a trecut sub administrație românească, precum şi  97 de ani de la acordarea denumirii onorifice „Regina Maria”, prin decret regal.

Cu prilejul acestor aniversări vor avea loc o serie de evenimente în zilele de 15 și 16 mai.

Astfel, miercuri, 15 mai, va fi sfințită biserica „Nașterea Maicii Domnului” din curtea spitalului, de către Î.P.S. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi din Braşov.

În partea a doua a zilei, la Sala Coloanelor de la Cercul Militar din Braşov se va desfășura un spectacol aniversar, susţinut de formaţii artistice şi interpreţi de prestigiu.

Manifestările aniversare vor continua joi, 16 mai, în curtea Spitalului Militar, unde va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de dezvelire a busturilor Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand.

De asemenea, tot joi, va fi Ziua Porților Deschise.

Spitalul Militar a fost înființat cu mai bine de două secole înainte de a trece sub administrație românească, drept unitate a Diviziei 18 Infanterie, dizlocată la Brașov. La trei ani de la trecerea sub administrație română, unitatea medicală primește, prin decret regal, denumirea onorifică „Regina Maria”.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Proprietarii Covalact închid 2 mari fabrici de lapte din România
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.