Pentru că vreau să am dreptul să trăiesc, să iubesc, să studiez și să lucrez oriunde voi alege!

Pentru că vreau să am dreptul să trăiesc, să iubesc, să studiez și să lucrez oriunde voi alege!

Dreptul la vot este un drept al fiecărui cetățean, garantat de Constituția României, dar și unul dintre drepturile esențiale ce stau la baza Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Viața noastră este definită din alegeri. În fiecare zi, prin deciziile pe care le luăm, contribuim la un fapt ce se va răsfrânge ulterior, asupra modului nostru de viață.

Următoarele alegeri europene vor avea loc între 23 și 26 mai, când toți cetățenii adulți din statele membre ale UE vor avea ocazia să își aleagă reprezentanții în Parlamentul European.

Alegerile europene de peste două săptămâni vor avea un impact direct asupra vieții fiecăruia dintre noi. Ele vor decide cum va acționa Europa în următorii ani pentru a răspunde preocupărilor fiecăruia dintre noi, legate de locurile de muncă, de afaceri, de securitate, de migrație și de schimbările climatice.

La alegerile europene alegem, de fapt, persoanele care dorim să ne reprezinte în Parlamentul European și care să ne apere interesele în Uniune. Deputații europeni nu doar elaborează și decid asupra actelor legislative, ci și votează noi acorduri comerciale, supraveghează instituțiile UE și modul în care sunt cheltuiți banii noștri de contribuabili și lansează investigații pe anumite teme.

Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să ne exprimăm punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene.

Alte articole:   Pieton accidentat grav pe zebră în Bod Colonie

Românii, noi toți, vom avea de ales, între oamenii care au votat împotriva intereselor țării noastre și oamenii care au redat demnitatea cetățenilor acestei țări!

Între cei care, prin demersurile lor, au făcut ca România de atunci să fie codașa Europei la absorbția fondurilor europene, cei care ne-au mințit în mod repetat, cei care au știut numai să taie din buzunarele fiecăruia dintre noi și, cealaltă categorie, oamenii care au redat demnitatea românilor, prin deblocarea proiectelor și prin majorarea salariilor, alocațiilor și a pensiilor!

Partidul Social Democrat a ieșit în fața românilor cu o echipă de candidați formată din profesioniști în domeniile lor de activitate, din oameni care își iubesc țara, care simt românește și care vor lupta pentru fiecare dintre noi. Drepturile și obligațiile noastre în Uniunea Europeană trebuie să fie aceleași ca drepturile și obligațiile cetățenilor din alte state. PSD va trimite în Europa, patrioți care nu vor vota niciodată împotriva țării noastre! Sunt oameni care, prin activitatea lor, vor face ca românii să simtă în mod real, în buzunarele acestora , beneficiile aderării României la Uniunea Europeană.

Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni.

Alte articole:   Ioan Nergheș a demonstrat că poți să îmbrățișezi cu succes o nouă meserie dacă vrei să muncești

România merită mai mult în Europa! Trimitem la Bruxelles oameni care să se bată pentru țara noastră, care să aducă mai multe fonduri europene, care să susțină interesele economice ale României, proiectele de investiții în autostrăzi, spitale, școli și programe de spirjin pentru fermieri, pentru întreprinzători sau pentru românii aflați în situații defavorizante.

România are nevoie de mai mult respect în Europa, iar noi, românii, de acces la produse de calitate, prin eliminarea standardelor duble!

  • Alexandra Crivineanu
  • Consilier local PSD
  • Purtător de cuvânt PSD Brașov

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
                                       Executat de SC SED MEDIA SRL
                                         CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap