Începe Săptămâna Internațională, la Universitatea Transilvania din Brașov

Începe Săptămâna Internațională, la Universitatea Transilvania din Brașov

Peste 40 de cadre didactice și personal administrativ, din 30 de universități din Uniunea Europeană și din afara Uniunii, vor participa la cea de-a doua ediție a evenimentului „Săptămâna Internațională – I WEEK”, la Brașov.

Evenimentul, organizat de Universitatea Transilvania din Brașov , se va desfășura în perioada 13-17 mai 2019.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 13 mai 2019, de la ora 10.00, în Aula Magna a Universității Transilvania.

Printre participanți se numără reprezentanți ai universităților din Austria, Bulgaria, Franța, Finlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Spania, Marea Britanie dar și din Albania, Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Serbia, și chiar din Tanzania și Zimbabwe.

 În acest an, tema centrală a dezbaterilor o reprezintă schimburile academice cu universități din afara spațiului european (Credit Mobility – crossing borders, joining cultures/ Schimburi academice – traversând granițe, unind culturi).

Evenimentul își propune să valorifice experiența participanților pentru a facilita mobilități internaționale de calitate, care să contribuie la formarea de competențe și conexiuni relevante.

Pe parcursul săptămânii, la Aula Universității „Sergiu T. Chiriacescu” se vor discuta toate aceste aspecte în cadrul sesiunilor de lucru, iar participanții vor avea și ocazia să cunoască mai bine Universitatea Transilvania și împrejurimile Brașovului.

Astfel, pe lângă dezbateri și schimburi de experiență, participanții la I WEEK vor avea parte de un tur ghidat al Brașovului și de vizite la obiective turistice din județ.

Anul trecut, la Universitatea Transilvania din Brașov au ales să studieze peste 150 de studenți internaționali prin programul Erasmus+.  De asemenea, în cadrul aceluiași program european, peste 250 de studenți brașoveni au participat la cursuri în străinătate.

Programul complet al evenimentului se poate consulta la:  http://iweek.unitbv.ro/index.php

Foto: arhiva/unitbv.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap