blog-logo

ÎN DIRECT Primarul Virgil Popa, despre prăpădul de la Regia Pădurilor Săcele

ÎN DIRECT Primarul Virgil Popa, despre prăpădul de la Regia Pădurilor Săcele

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, susține o conferință de presă la această oră.

Subiectele sunt rezultatele auditului de la Regia Pădurilor din Săcele, situația tirolianei de la 7 Scări și implementarea unui proiect referitor la terenuri sportive multifuncționale.

Virgil Popa a precizat ca raportul de audit va fi prezentat în cadrul Consiliului Local și apoi va fi da publicitatii in intregime. El acuză faptul că s-au făcut achiziții cu încalcarea legii, s-au cumpărat laptorul si teleefoane mobile de ulitmă generatie, care erau casate la un an de folosință. De asemenea, s-au făcut

Virgil Popa a mai menționat că de achiziții publice beneficiau persoane (rude) apropiate angajaților Regiele Locale a Pădurilor Săcele. El a menționat că va solicita Curții de Conturi să facă o verificare la această instituție, pentru a se calcula prejudiciile și măsurile ce trebuie luate.

„La această oră, Consiliul de Administrație este interimar, căruia îi va expira mandatul la sfârșitul acestei luni. Noul CA sigur va analiza acest raport și va lua măsurile în consecință, dacă este cazul, cu conducerea regiei. De asemeena așteptăm și raportul Gărzii Forestiere, care trebuie să fie finalizat până la sfârșitul acestei luni”, a precizat primarul din Săcele.

El a mai amintit și faptul că asupra membrilor comisiei de audit au fost mai multe încercări de intimidare.

Regia Pădurilor săcele are în administrare aproximativ 12.600 ha de pădure, proprietatea municipiului.

Prostie sau incompetență la neavizarea ISCIR a Tirolianei 7 Scări?

„Dintr-un lucru bun s-a transformat într-unul mai puțin bun. La sesizarea presei, în septembrie, am fost întrebat dacă această instalație are autorizație ISCIR. Mi s-a spus de la Regia Pădurlilor că nu e cazul că au ei grijă. M-au pus pe gânduri, și am cerut să se analizeze cu mare atenție dacă e nevoie. Inițial pânla 30 septembrie su suspendat activitatea, aiar apoi, la insitența conducerii regiei și a șefului Compartimentului Sivic, Popa Cristian, s-a votat reluarea activității, până a venit documentul de la ISCIR, care spunea că e nevoie de această autorizație. Deși au avut tot timpul din lume să ia această aurizație, au preferat să atace în instanță aceasta situație, proestul a piedtt de regie, iar un bucur imbucurator, in 4 aprilie s-a primit documentul de aurorisație de funcționare. Dacă se dorea de la început… Mai ales că punerea în funcțiunea a unor asemenea instalații fără autorizația ISCIR este infracțiune cu pedeapă de închisoare de la 2 la 7 ani! Trebuie spus că nefuncționând această instalatația în această perioadă, din spetembrie până în aprilie, s-au creat prejudicii, Va fi exceptată perioada de iarnă”, a declarat primarul.

Tariful este de 90 de lei/persoană, pentru cei aproape 4 kilometri de tiroliană, cea mai lungă din țară.

În perioada în care se făceau încasări, media anuală este de aproximativ 600.000 de lei. În ceea ce privește încasările la Canionul 7 Scări, sunt mult mai bune. La această oră, administrarea canionului și a tirolianei a fost externalizată, unde aceeași firmă câștiga din 2010.

În 2018 veniturile la tiroliana au fost de 430.000 de lei. Cheltuielile cu mentenanță de 135.000, contractate prin achiziție directă pe SEAP, dar au fost și acte adiționale la contract.

„În ceea ce privește amenajările de la Tamina, proiectul este blocat de adiministratorul SIT Natura 2000, peste 8.000 de ha prinse în acest sit. unde nu ai voie sa te miști. Pentru că dacă acum cinci ani a trecut un ur, nu ai voie să faci nimic în această zonă. De aceea, și la cascada Tamina nu se poate face nimic la această oră și căutăm să deblocăm această situație, pentru că APM nu dă aviz dacă nu există acordul adminsitratorului SIT Natura 2000”, a precizat edilul.

Distribuie dacă îți place!
  1. bravo primarului trimiteti audit si la rlp kronstadt , gradina zoo brasov etc

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate