blog-logo

FOTO Marșul împotriva abuzurilor, Brașov, 12 mai 2019

FOTO Marșul împotriva abuzurilor, Brașov, 12 mai 2019

Aproape 5.000 de oameni au scandat lozinci împotriva abuzurilor, la Marșul Demnității organizat la Brașov de ALDE și Asociația 15 Noiembrie.

Pe scena amplasată pe platforma Roman au urcat președintele ALDE, Călin Popoescu Tăriceanu, prim-vicepreședintele Asociației 15 Noiembrie, Dănuț Iacob și președintele ALDE Brașov, Daniel Zamfir.

Alături de ei s-au aflat și candidații pentru Parlamentul European, Renate Weber, Norica Nicolai, Varujan Vosganian și Adrian Gerea. Evenimentul de la Brașov a fost susținut de simpatizanti din județele Prahova, Argeș, Sibiu, Giurgiu si din Capitală.

Declarația dlui. Dănuț Iacob – Primvicepreședintele Asociației 15 Noiembrie 1987:

„Ce pot să vă spun, după 30 de ani (de la mișcarea din 15 noiembrie 87 –
n.r.) când văd torționari la televizor care mi-au condamnat colegii și au cerut condamnarea lor la moarte, când văd acești oameni în funcții politice? Nu doresc decât ca acei oameni să dispară, să nu mai fie printre noi. Sunt singurul supraviețuitor din celula mea. Cum pot să le spun eu copiilor și nepoților de azi că avem viitor, când văd astfel de oameni? Pot doar să le garantez că dl Tăriceanu a fost și este alături de noi și de asociația noastră. Eu și colegii mei îi suntem alături. Trebuie să ne asumăm și să facem ceva prin ceea ce noi simțim. Să dea Dumnezeu ca visul meu să se împlinească. Dl Tăriceanu să devină președinte și să fie prinși călăii care ne-au torționat în închisorile comuniste”,
a declarat prim-vicepreședintele Asociației 15 Noiembrie, Dănuț Iacob,

Alte articole:   O nouă creșă se va construi în municipiul Făgăraș

Declarația dlui. senator Daniel Zamfir, președinte ALDE Brașov:

„Oare câți români nu au simțit pe pielea lor ce înseamnă abuzul? Mă refer la abuzurile băncilor, la abuzurile recuperatorilor, la cele ale companiilor care dețin monopolul și, nu în ultimul rând, la abuzurile din justiție. Toate aceste abuzuri i-au îngenunchiat pe români. Le-au ruinat familii și le-au distrus destine. Dar să știți, cei care comit abuzuri nu au culoare politică, așa cum nici dreptatea nu are culoare politică. Dreptate nu e nici de Stânga, nici de Dreapta. DREPTATEA este DREPTATE și ea trebuie să fie întotdeauna a OAMENILOR. Noi, cei din ALDE, ne-am angajat să luptăm împotriva abuzurilor”, a afirmat liderul ALDE Brașov, senatorul Daniel Zamfir.

„Exemplul celor care s-au ridicat la Revolta de la Brașov (nr. din 15 Noiembrie 1987) mă motivează și pe mine în lupta cu Securitatea și cu sistemul ei atât de influente, din păcate, încă, în România, prin moștenitorii și complicii lor. Împreună putem reuși ca fiii securiștilor noștri să nu devină securiștii copiilor noștri. Acesta este legământul pe care îl fac împreună cu dumneavoastră, pentru o Românie liberă și democrată. Pentru o Românie ferită de abuzuri, pentru o Românie în care votul fiecărui om contează, împotriva statului paralel și a abuzurilor acestuia!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE și președintele Senatului.

Articol comandat de Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

Alte articole:   Deschiderea anului universitar 2022-2023 la Universitatea Transilvania

Executat de SC SED MEDIA SRL
                                       CUI mandatar financiar coordonator: 41190002

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.