Sute de elevi și profesori la „Competiția de Robotică Educațională World Robot Olympiad Romania 2019 – Regionala Braşov”

Sute de elevi și profesori la „Competiția de Robotică Educațională World Robot Olympiad Romania 2019 – Regionala Braşov”

Elevi şi profesori din județele Braşov, Alba, Covasna, Harghita şi Sibiu, pasionați de robotică, vor fi prezenţi, sâmbătă, la „Competiţia de Roboticã Educaţionalã World Robot Olympiad Romania 2019 – Regionala Braşov”.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 11 mai 2019 la Institutul de Cercetare al Universităţii Transilvania Brașov, între orele  10.00 -16.00.

Scopul evenimentului este atragerea copiilor spre tehnologie, înţelegerea şi perceperea corectă a ştiinţei şi tehnologiei. Este un eveniment al comunităţii braşovene şi ne dorim să punem Braşovul pe harta Roboticii educaţionale şi refacerea atitudinii copiilor faţă de educaţia ştiinţificã şi tehnică”, au explicat organizatorii.

Acestui eveniment s-au alaturat Institutul de Cercetare al Universității Transilvania Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Fundația Comunitară Brașov, precum și elevi, respectiv profesori din școli și licee brașovene.

Cea de a 7-a ediție a World Robot Olympiad Romania 2019 , are tema “Orașe Inteligente” și reunește echipe formate din 2-3 elevi, pe categorii de vârstă, între 6 și 19 de ani, care se întrec, pe baza unui regulament general și a unor reguli specifice, într-un concurs de creativitate tehnică.

World Robot OlympiadRomania 2019 are două categorii competiționale:

Categoria Standard, adresată elevilor cu abilități tehnice în construcția şi programarea roboților.

Categoria Creativitate – Open, adresată elevilor şi studentilor, în cadrul căreia participanții vor demonstra capacitatea lor creativă în conceperea şi dezvoltarea aplicațiilor robotizate.

„Ținând cont că este prima competiție regionala- WRO, Competiția de Robotică Educațională World Robot Olympiad Romania 2019 – Regionala Braşov”, se dorește să fie mai mult o competiție motivațională, inspirațională, în care la sfârșitul unei competiții corecte, elevii pot spune că au făcut tot posibilul, că au învățat și că s-au distrat”, mai spun organizatorii.

Pe lângă competiția de robotică, copiii, părinții și profesorii au posibilitatea de a participa la ateliere variate prezentate de catre cluburi de robotică, fizică; proiecte ale liceelor de profil, proiecte ale studenților Universității Transilvania Brașov și proiecte ale Institutul de Cercetare al Universității Transilvania Brașov.

În cadrul evenimentului se vor prezenta proiecte realizate de elevi, studenți și adulți, pe teme variate precum: robotica, realitate virtuală, realitate augumentată, instalații interactive.

Evenimentul este adus la Brașov de Asociația „Suport – Regiunea Centru”, în colaborare cu Asociaţia de Roboticã Educaţionalã şi Știinţã WRO Bucureşti.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap